Ένας οδηγός για την εύρεση φοιτητικής στέγης – Worcester Student Life

Ένας οδηγός για την εύρεση φοιτητικής στέγης – Worcester Student Life

Januar 18, 2019 0 Von admin

Υπάρχουν ορισμένα σημεία μιας πανεπιστημιακής εμπειρίας που είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Ένα από αυτά τα πράγματα είναι να πρέπει να βρείτε και να νοικιάσετε ένα σπίτι για δεύτερο και τρίτο χρόνο. Αφού περάσετε έναν πρώτο χρόνο σε αίθουσες διαμονής, γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και δημιουργήσατε φιλίες, σύντομα έρχεται η στιγμή να ξεκινήσετε το κυνήγι στο σπίτι. Ακολουθούν οι συμβουλές μου για την εύρεση φοιτητικής στέγης για να γίνει η διαδικασία λιγότερο αποθαρρυντική.

Σε πολλούς αρέσει να τρομοκρατείς, να σου λένε ότι πρέπει να βρεις σπίτι στο πρώτο εξάμηνο του πανεπιστημίου, αλλιώς δεν θα μείνει τίποτα. Αυτό δεν είναι αλήθεια, αλλά είναι σίγουρα μια καλή ιδέα να συγκεντρώσετε μια ομάδα συγκατοίκων από νωρίς και τουλάχιστον να αρχίσετε να ψάχνετε, αν όχι να κανονίζετε τις προβολές της ιδιοκτησίας.

Μπορεί να είναι μια αγχωτική διαδικασία, όπως ξέρω καλά. Όμως, όσο παραμένετε συγκεντρωμένοι, οδηγημένοι και ενεργείτε γρήγορα όταν βρίσκετε κάπου που σας αρέσει, όλα θα πάνε προς το καλύτερο.

Που ξεκινάω?

 • ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΖΙ – Η συμβουλή μου θα ήταν περίπου 4/5. Αγωνιστήκαμε να βρούμε ένα σπίτι με 6 υπνοδωμάτια, χωρίς τον συμβιβασμό ενός κουτιού/μονόκλινου δωματίου. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι είναι άτομα με σχετικά καλά επίπεδα καθαριότητας με τα οποία θα μπορούσατε πραγματικά να ζήσετε μαζί για ένα χρόνο ή και δύο.
 • ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΑΣ – Είναι σημαντικό να συμφωνούν όλοι σε αυτό που ψάχνετε. Ίσως κάποιος να μην πειράζει ένα μικρότερο υπνοδωμάτιο εφόσον υπάρχει μια αξιοπρεπής κουζίνα ή ίσως να υπάρχουν ιδιωτικά μπάνια για να τσακωθείτε. Ό,τι κι αν είναι, βεβαιωθείτε ότι όλοι γνωρίζετε τι είδους μέρος αναζητάτε. Για παράδειγμα, ξέραμε ότι θέλαμε έναν κοινόχρηστο χώρο, καθώς δεν θέλαμε να είμαστε κλειδωμένοι στα δωμάτιά μας και να μην κάνουμε ποτέ κοινωνικές συναναστροφές – κάτι τέτοιο είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.
 • ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ – Κάθε πανεπιστήμιο προσφέρει υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν να βρείτε κάπου να ζήσετε, δεν θα σας αφήσουν αιχμάλωτο. Αυτά κυμαίνονται από γραφεία βοήθειας SU έως Εκθέσεις Στέγασης, υπηρεσίες ελέγχου συμβάσεων (για να βρείτε τυχόν ρήτρες!) και ακόμη και αποκλειστικές συνδέσεις με διαπιστευμένους ιδιοκτήτες. Πάρτε όλες τις συμβουλές που μπορείτε, όσο μπορείτε.
 • ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΠΡΟΒΟΛΕΣ – Μοιραστείτε τα χρονοδιαγράμματα μεταξύ της ομάδας, ώστε να γνωρίζετε όλοι πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να κανονίσετε προβολές. Στείλτε μήνυμα σε ιδιοκτήτες και πρακτορεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη για να πάρετε την καλύτερη ιδέα για αυτό που θέλετε. Είναι δύσκολο να ξέρεις τι υπάρχει εκεί έξω μέχρι να αρχίσεις να ψάχνεις. Εάν είναι δυνατόν, τραβήξτε φωτογραφίες από τα δωμάτια και τα σπίτια για να μην ξεχάσετε κάθε ιδιοκτησία, αλλά φροντίστε να ζητήσετε πρώτα άδεια.

Ποια σημαντικά σημεία πρέπει να λάβω υπόψη μου;

 • Πόσα υπνοδωμάτια/μπάνια θέλετε; – Αυτό είναι αυτονόητο. Ακόμα κι αν έχετε μια τεράστια ομάδα φίλων, είναι αρκετά αστεία, τα καταλύματα 12 κρεβατιών δεν είναι ακριβώς τα πιο συνηθισμένα. Όσον αφορά τα μπάνια, υπάρχει νομική απαίτηση, αλλά βεβαιωθείτε ότι 6 άτομα δεν κάνουν ουρά για μία τουαλέτα κάθε πρωί.
 • Πόσο μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να πληρώσετε; – Αυτό ισχύει για όλους στο σπίτι. Δεν ωφελεί αν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά ένα μαξιλάρι πολυτελείας και οι συγκάτοικοί σας μετά βίας μπορούν να βγάλουν ενοίκιο, πόσο μάλλον να απολαύσουν τη ζωή. Βεβαιωθείτε ότι είστε επιφυλακτικοί σχετικά με τις φτηνές τιμές δωματίων που απαιτούν την εξόφληση λογαριασμών ή τα παράλογα μεγάλα συμβόλαια που φαίνονται ακατέργαστα φθηνά βραχυπρόθεσμα.
 • Θέλετε να είστε κοντά σε διαλέξεις ή κοντά στη νυχτερινή ζωή; – Να είστε λογικοί. Αν και είναι ωραίο να είσαι κοντά στην πόλη και σε όλα τα αξιοθέατα της, το δεύτερο και το τρίτο έτος μετρούν στο πτυχίο σου. Εκτός από αυτό, είναι ωραίο να έχετε επιπλέον 10 λεπτά στο κρεβάτι πριν από μια διάλεξη στις 9 το πρωί.
 • Πώς είναι η περιοχή; – Προσωπικά, ήθελα μια ήσυχη, αγροτική περιοχή, κατά προτίμηση όχι περιτριγυρισμένη από φοιτητικά σπίτια. ειρωνικό, το ξέρω. Ομοίως, εάν θέλετε μια τοποθεσία που είναι πρακτικά φοιτητικό κέντρο, τότε είναι εκεί έξω. Βοηθάει επίσης αν υπάρχουν κάποιες ανέσεις κοντά, ακόμα κι αν αυτό είναι μόνο ένα μικρό Tesco όπου μπορείτε να προμηθευτείτε ψωμί και γάλα όταν τελειώσετε. Η ασφάλεια είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη – μπορείτε να περπατήσετε πίσω τη νύχτα και να αισθάνεστε ασφάλεια;
 • Πρακτορείο VS Ιδιωτικοί Ιδιοκτήτες; – Τα πρακτορεία μπορούν να χρεώνουν εκβιαστικά τέλη, μόνο και μόνο για την τοποθέτηση του ονόματός σας σε ένα ακίνητο. Κάντε την έρευνά σας, ρωτήστε γύρω σας. Δεν είναι όλοι κακοί, αλλά μερικοί μπορούν να λεηλατήσουν τους μαθητές. Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες, μερικοί είναι υπέροχοι και εξαιρετικά εξυπηρετικοί, ενώ κάποιοι βλέπουν τις φοιτητικές ιδιοκτησίες ως άντρες χρημάτων και δεν τα συντηρούν απαραίτητα και τόσο καλά. Ο Θεός φυλάξοι όταν τους χρειαστείς για να φτιάξουν κάτι πραγματικά!
 • Μίλα σε όλους! – Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά. Μιλήστε με τους τρέχοντες ενοικιαστές οποιωνδήποτε ακινήτων που βλέπετε για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς είναι το σπίτι και ο ιδιοκτήτης. Μιλήστε με τις υπηρεσίες φοιτητών πανεπιστημίου για βοήθεια σε κάθε βήμα της διαδρομής. Επικοινωνήστε με τους συγκατοίκους σας και συζητήστε τα υπέρ και τα κατά. Μιλήστε με τους γονείς/κηδεμόνες/άτομα που εμπιστεύεστε και εξετάστε μαζί τα συμβόλαια. Όλα βοηθούν.

Τι ερωτήσεις πρέπει να κάνω;

 • Πόσο διαρκεί το συμβόλαιο;
 • Είναι τα συμβόλαια ατομικά (ανά δωμάτιο);
 • Περιλαμβάνονται οι λογαριασμοί;
 • Υπάρχουν δωμάτια φθηνότερα από άλλα;
 • Πώς λειτουργούν οι πληρωμές – προθεσμίες ή μηνιαίες;
 • Πόσο είναι η κατάθεση; Πότε πληρώνεται αυτό;
 • Υπάρχουν χρεώσεις αντιπροσωπείας;
 • Χρειάζομαι εγγυητή; Ποιος μπορεί να είναι ο εγγυητής μου;
 • Υπάρχουν προβλήματα ζημιάς/μούχλας/παρασίτων στο ακίνητο;
 • Πώς είναι η παροχή/πίεση νερού;
 • Περιλαμβάνονται όλα τα έπιπλα/εξοπλισμός;
 • Περιλαμβάνεται τηλεόραση και άδεια χρήσης;
 • Με ποιον επικοινωνείτε για προβλήματα συντήρησης/χαμένα κλειδιά;
 • Πώς είναι το wifi – ποιος είναι ο πάροχος;
 • Είχατε μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το ακίνητο;
 • Ο μεγάλος τελικός: Πώς θα διασφαλίσουμε αυτό το ακίνητο;

Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε την Έκθεση Στέγασης του Worcester SU στο υπόστεγο, τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Θα μπορείτε να συναντήσετε τοπικούς ιδιοκτήτες και να δείτε ακίνητα για το επόμενο έτος. Έχετε κάποιες κορυφαίες συμβουλές για την εύρεση φοιτητικού σπιτιού; Παρακαλώ ενημερώστε με στα σχόλια!

Σας άρεσε αυτή η ανάρτηση; Διαβάστε: 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε κατάλυμα