ένας οδηγός – Worcester Student Life

ένας οδηγός – Worcester Student Life

Juli 6, 2018 0 Von admin

Εάν δεν είχατε καμία εμπειρία στο να ζείτε μόνοι σας, η απομάκρυνση από τους γονείς σας για το πανεπιστήμιο μπορεί να φαίνεται τρομακτική. Αλλά μπορεί επίσης να είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές της ζωής σας. Η διαμονή σε αίθουσες κατοικίας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε ανεξαρτησία, να μάθετε δεξιότητες ζωής και να κάνετε νέους φίλους. Εδώ είναι οι εμπειρίες μου από την απομάκρυνση από τους γονείς μου για uni.

Μόλις λάβετε όλες τις πανεπιστημιακές προσφορές σας και επιλέξετε πού θέλετε να σπουδάσετε, θα μπορούσατε να βρεθείτε αντιμέτωποι με την προοπτική να απομακρυνθείτε από το σπίτι. Στην πρώτη περίπτωση, αυτό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, καθώς μετακομίζετε σε ένα μέρος που μπορεί να έχετε επισκεφτεί μόνο για ανοιχτές ημέρες, μακριά από την οικογένειά σας καθώς και από τους φίλους σας από το σπίτι.

Από την εμπειρία μου, αν έχετε αποφασίσει να σπουδάσετε στο πανεπιστήμιο, τότε είστε σχεδόν έτοιμοι να ζήσετε μακριά από την οικογένεια. Ένα από τα «μεγαλύτερα» σοκ όταν απομακρυνθείτε είναι ο αριθμός των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε για τον εαυτό σας, όπως ο προϋπολογισμός, τα ψώνια και η καθαριότητα. Η κορυφαία συμβουλή μου είναι να ζητήσετε συμβουλές από την οικογένειά σας, ώστε να μάθετε τα βασικά πριν φύγετε για το πανεπιστήμιο. Μπορείτε επίσης να δείτε φόρουμ όπως Η Αίθουσα των Φοιτητών για συμβουλές από μαθητές.

Δεν πρόκειται να πω ψέματα, τους πρώτους δύο μήνες της πανεπιστημιακής μου εμπειρίας δεν ήμουν πολύ καλός σε τέτοια πράγματα. Πάντα είτε καταλήγω να κάνω τα ρούχα μου πολύχρωμα είτε να ψωνίζω για φαγητό που ήξερα ότι δεν χρειαζόμουν. Το Πανεπιστήμιο έχει πολλές συμβουλές και καθοδήγηση εάν χρειαστείτε ποτέ βοήθεια με αυτά τα πράγματα!

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να συνηθίσετε να κάνετε είναι να ψωνίζετε για προσφορές. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα ερευνώντας συμβόλαια κινητών τηλεφώνων, αγορές τροφίμων και διάφορα άλλα πράγματα. Αυτό είναι κάτι που κατάφερε να με πιάσει. Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά το πανεπιστήμιο, δεν είχα ιδέα για τέτοιου είδους πράγματα, οπότε κατέληγα πάντα να αναρωτιέμαι γιατί δεν μου είχαν απομείνει τόσα χρήματα όσα πίστευα ότι θα είχα.

Κοιτάξτε, η απομάκρυνση από το σπίτι στην αρχή μπορεί να σας φαίνεται τρομακτική, και πιθανότατα θα αναρωτηθείτε „είμαι έτοιμος για αυτό;“ Αλλά μόλις πάρεις την απόφαση να σπουδάσεις στο πανεπιστήμιο και έρθει η ώρα να φύγεις, θα είσαι πολύ ενθουσιασμένος που ετοιμάζεις τις βαλίτσες σου για να ιδρώσεις τα μικρά πράγματα!

Έχετε ερωτήσεις ή συμβουλές σχετικά με τη μετακόμιση από το σπίτι; Επιτρέψτε μου να μάθω στα σχόλια!