Ένας ουσιαστικός οδηγός για τη διαμονή στην πανεπιστημιούπολη – Worcester Student Life

Ένας ουσιαστικός οδηγός για τη διαμονή στην πανεπιστημιούπολη – Worcester Student Life

März 1, 2019 0 Von admin

Λοιπόν, υποβάλατε αίτηση στο uni, λάβατε την προσφορά σας, αποδεχτήκατε τη θέση σας, αλλά τι μετά; Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε τη φοιτητική στέγαση για το πρώτο έτος του πανεπιστημίου σας! Μπορώ να φανταστώ ότι πολλοί από εσάς αναρωτιέστε, αναρωτιέστε, πανικοβάλλεστε και ακόμη και λίγο διστάζετε να αναρωτηθείτε πώς είναι η ζωή σε αίθουσες. ήμουν και εγώ! Για να διευκολύνω τις ανησυχίες σας, εδώ είναι ο βασικός οδηγός μου για τη διαμονή στην πανεπιστημιούπολη, ώστε να είστε έτοιμοι για το πρώτο έτος του πανεπιστημίου σας.

Η ιστορία μου να ζω σε αίθουσες

Πριν ξεκινήσω το Πανεπιστήμιο το 2016, ανησυχούσα εξαιρετικά για το πώς θα ήταν το κατάλυμά μου, ποιο κατάλυμα να επιλέξω και με ποιον θα έμενα (είναι μια τρομακτική σκέψη!)

Θα κάνω μια γρήγορη πορεία πώς να υποβάλετε αίτηση για διαμονήπώς να μάθετε ποιες αίθουσες είναι κατάλληλες για εσάς και μερικές από τις εμπειρίες μου όταν ήμουν πρωτοετής φοιτητής που ζούσα σε καταλύματα στην πανεπιστημιούπολη.

πανεπιστημιούπολη-διαμονή-αίθουσες-φρέσκο-δωμάτιο

Αίτηση για στέγαση στην πανεπιστημιούπολη

ΤΙ ΚΑΝΩ, ΤΙ ΚΑΝΩ;!

Ήταν ακριβώς και δικά μου λόγια! Καταρχήν, μην πανικοβληθείτε! Το κύριο πράγμα είναι να λάβετε την πρώτη και τη δεύτερη επιλογή σας για να υποβάλετε αίτηση διαμονή στο Πανεπιστήμιο του Worcester. Θα έχετε δύο επιλογές για διαμονή: ένα πανεπιστημιακό σπίτι ή αίθουσες κατοικίας παρέχεται από το Πανεπιστήμιο.

Μόλις αποδεχτείτε την προσφορά σας από το Worcester ως την πρώτη σας επιλογή έως την 1η Μαΐου, μπορείτε να κάνετε αίτηση για προπτυχιακή διαμονή. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει μια εκπληκτική εγγύηση: εάν υποβάλετε αίτηση για διαμονή πριν από τις 31 Μαΐου, έχετε εγγυημένη θέση σε κατάλυμα που διαχειρίζεται το πανεπιστήμιο.

Αυτή είναι μια καλή εγγύηση! Το έκανα αυτό και πήρα την πρώτη μου επιλογή διαμονής. Κορυφαία συμβουλή: είναι καλύτερο να εφαρμόστε όσο πιο νωρίς μπορείτεκαθώς η διαμονή διατίθεται σε α βάση προτεραιότητας.

πανεπιστημιούπολη-διαμονή-αίθουσες-συγκάτοικοι

Πανεπιστημιούπολη του Αγίου Ιωάννη

Πανεπιστημιούπολη του Αγίου Ιωάννη είναι ο κύριος χώρος για διαμονή στην πανεπιστημιούπολη στο Πανεπιστήμιο, με αίθουσες κατοικιών που κυμαίνονται από παραδοσιακές έως en-suite επιπλέον. Σίγουρα θα συνιστούσα να μείνετε Το κατάλυμα του Αγίου Ιωάννη εάν η πλειονότητα των διαλέξεών σας είναι στο St John’s Campus.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζουμε εάν αυτό θα συμβεί – εάν είστε φοιτητής επιχειρήσεων, γνωρίζω ότι πολλές από τις διαλέξεις πραγματοποιούνται στο City Campus. Όλες οι διαλέξεις μου πραγματοποιήθηκαν στο St John’s Campus καθώς είμαι φοιτητής Εκπαίδευσης.

Πανεπιστημιούπολη της πόλης

Πανεπιστημιούπολη της πόλης είναι γεμάτα με δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, κοινόχρηστους χώρους τραπεζαρίας και κουζίνα (λίγο σαν επιπλέον ιδιωτικό μπάνιο στο St John’s Campus). Διαμονή στο City Campus είναι εξαιρετικά βολικό αν θέλετε να είστε κοντά στην πόλη και ειδικά αν πολλές από τις διαλέξεις σας πρόκειται να γίνουν στην πανεπιστημιούπολη.

Η διαμονή στο City Campus είναι όμορφη και ως φοιτητής του Πανεπιστημίου, αισθάνομαι προνομιούχος σε ένα Πανεπιστήμιο που προσφέρει τόσο σπουδαία καταλύματα για εμάς τους φοιτητές. Υπάρχει και επιπλέον Διαμονή στο κέντρο της πόληςμόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το City Campus.

πανεπιστημιούπολη-διαμονή-αίθουσες-πόλη-πανεπιστημιούπολη

Πανεπιστημιακή στέγαση

Το Πανεπιστήμιο έχει μεγάλη σχέση με πολλούς ιδιοκτήτες στην περιοχή Worcester. Πολλοί φοιτητές θα υποβάλουν αίτηση πανεπιστημιακή στέγαση αν θέλουν την πιο «σπιτική» αίσθηση στη φοιτητική ζωή. Το μόνο μειονέκτημα σε αυτό είναι ότι θα μπορούσατε να είστε πολύ μακριά από το Πανεπιστήμιο. Ωστόσο, αυτό είναι υπέροχο εάν είστε ιδιοκτήτης ή να νοικιάσετε ένα ποδήλατο ή θα θέλατε να περπατήσετε στην πανεπιστημιούπολη για λίγη άσκηση.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν υποβάλετε αίτηση

Επιλέξτε τη διαμονή σας με σύνεση! Όταν επέλεγα κατάλυμα, έκανα στον εαυτό μου 3 ερωτήσεις:

1) Τι θέλω από την εμπειρία μου να ζήσω σε Πανεπιστημιακή στέγαση για το πρώτο μου έτος;

2) Θα μου ταιριάζει αυτό το κατάλυμα και θα νιώθω άνετα;

3) Θα είμαι σε κοντινή απόσταση από το Πανεπιστήμιο και τις διαλέξεις μου;

campus-accommodation-halls-st-johns-campus

Η εμπειρία μου από τη διαμονή στην πανεπιστημιούπολη

Επέλεξα να ζήσω στο St John’s Campus στο 1ο έτος μου. Η πρώτη μου επιλογή ήταν Πρότυπο και η δεύτερη επιλογή μου ήταν Standard Plus. Τώρα ίσως αναρωτιέστε, γιατί επιλέξατε ένα κατάλυμα που ήταν καλύτερο από τη δεύτερη επιλογή σας; Λοιπόν, ο κύριος λόγος ήταν ο δικός μου προπτυχιακό δάνειο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι μάθετε τι προσφέρει το δάνειο συντήρησης φοιτητικής χρηματοδότησης θα είναι από το UCAS και υπολογίστε πόσο θα είναι το κόστος διαμονής κατά τη διάρκεια του έτους.

Κάθισα και υπολόγισα το κόστος της τυπικής διαμονής (126 £ την εβδομάδα). Υπολόγισα πόσα χρήματα θα μου περίσσευαν για να ζήσω εβδομαδιαία και έτσι αποφάσισα ότι το Standard κατάλυμα θα μου ταίριαζε καλύτερα. Το Standard Plus είχε το πλεονέκτημα του νεροχύτη στο δωμάτιό σας, ωστόσο, δεν με πείραξε για τον πρώτο μου χρόνο να μοιράζομαι το μπάνιο με άλλους ανθρώπους. Συνήθως μπορείτε να μοιράζεστε με άλλα πέντε άτομα σε Standard καταλύματα. Ήμουν τυχερός… Μοιραζόμουν μόνο με άλλα τρία άτομα (ουράνιος!).

Η τυπική διαμονή ήταν όπως περίμενα να είναι. Στην αρχή ανησυχούσα λίγο με το να μοιράζομαι το μπάνιο. Είναι μια τρομακτική εμπειρία, αν και το έχουμε συνηθίσει στο σπίτι… Συναντάμε αγνώστους και μοιραζόμαστε το μπάνιο μαζί τους; Είναι φυσιολογικό να νιώθεις περίεργα για αυτό. Ωστόσο, οι επίπεδες σύντροφοί σας θα είναι τόσο νευρικοί όσο εσείς – είστε όλοι στην ίδια βάρκα! Το καλύτερο πράγμα που έκανα ήταν να οργανώσω με τους επίπεδους συντρόφους μου πώς θα χρησιμοποιούσαμε τα μπάνια. Ευτυχώς για εμάς ήταν δύο κορίτσια και δύο αγόρια, έτσι τα κορίτσια μοιράζονταν το ένα μπάνιο και τα αγόρια το άλλο. ΛΟΤΑΡΙΑ!

πανεπιστημιούπολη-διαμονή-αίθουσες-δωμάτιο-πόρτα

Οφέλη από τη διαμονή στην πανεπιστημιούπολη

Η τυπική διαμονή ήταν πολύ καλύτερη από ό,τι νόμιζα ότι θα ήταν. Ήμουν στο Avon Halls, οπότε ήμουν πολύ κοντά στις διαλέξεις μου και παρόλο που το επίπεδο θορύβου μπορεί να είναι λίγο τρελό όταν περιβάλλεται από πολλούς άλλους φοιτητές, είχε πολλά οφέλη! Κοντά στις εγκαταστάσεις πλυντηρίων, κοντά στο SU (Φοιτητική Ένωση) και οι εγκαταστάσεις της κουζίνας ήταν εξαιρετικές – είχαμε 3 ψυγεία και 3 καταψύκτες που προφανώς είναι πολύ τυχερό!

Το μόνο μειονέκτημα για το Standard κατάλυμα προσωπικά για μένα ήταν ότι ήμασταν πολύ κοντά στο SU όταν ήταν η βραδιά καραόκε (ναι, μισώ το καραόκε!) Έτσι, όταν έχετε μια διάλεξη στις 9:15 π.μ. και το καραόκε είναι ανοιχτό, είναι ένα λίγο τρελό! Παρ ‚όλα αυτά, μου άρεσε πάρα πολύ να ζω σε Standard καταλύματα για τον πρώτο μου χρόνο. Αξίζει σίγουρα να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε τύπου αιθουσών και να επιλέξετε τι είναι Σωστό για σένα.

Μπορείτε ακόμη και να κάνετε το σπίτι σας δικό σας! Κορυφαία συμβουλή: μπορείτε να κάνετε τη δική σας κινηματογραφική εμπειρία μετακινώντας τα έπιπλα στην κουζίνα χαχα. (Συγγνώμη για το χάος στο παρασκήνιο… Δεν ήμασταν η καλύτερη κουζίνα στο Avon, αυτό είναι σίγουρο!)

πανεπιστημιούπολη-διαμονή-αίθουσες-ταινία-νύχτα

Καλή τύχη με την αίτηση διαμονής σας και συγχαρητήρια που λάβατε την προσφορά σας εδώ στο Worcester! Ελπίζω να απολαύσετε το χρόνο σας στο Worcester και να είστε συναρπαστικοί που θα ξεκινήσετε το πανεπιστήμιο τον Σεπτέμβριο. Είμαι τόσο χαρούμενος που είχα την εμπειρία να ζω σε αίθουσες και κάθε μαθητής θέλει αυτή την εμπειρία σωστά; Αφήστε τις ερωτήσεις και τις συμβουλές σας στα σχόλια παρακάτω!

Επόμενα βήματα

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη διαμονή στην πανεπιστημιούπολη; Επισκεφθείτε το σελίδες διαμονής στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου του Worcester.