«Γεια, μπορώ να δουλέψω για σένα;»  Πώς να προσεγγίσετε τις αγαπημένες σας εταιρείες

«Γεια, μπορώ να δουλέψω για σένα;» Πώς να προσεγγίσετε τις αγαπημένες σας εταιρείες

Januar 16, 2018 0 Von admin

Είτε είναι η Warner Bros, η Tesla ή η L’Oréal, όλοι έχουμε τις αγαπημένες μας εταιρείες – αυτές που ακολουθούσαμε εδώ και χρόνια και πάντα ελπίζαμε ότι κάποια μέρα θα γίνουμε μέρος. Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να σταματήσεις να τα ονειρεύεσαι και να αρχίσεις να δουλεύεις για αυτά; Από τις αναζητήσεις στο LinkedIn έως τις χειρόγραφες επιστολές, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας Ανθρώπινου Δυναμικού του Πανεπιστημίου του Warwick και προσκεκλημένη blogger, Sophie Hannah, μοιράζεται μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσει στο δρόμο σας.

Αναζητήστε τα σωστά άτομα στο LinkedIn

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να αποκτήσετε κάποια εργασιακή εμπειρία στο Netflix. Είναι μακρινό, σωστά; Ίσως το Netflix να μην κάνει τοποθετήσεις εργασίας. Ίσως κάνουν μόνο κουλοχέρηδες μιας εβδομάδας και έχετε έναν ολόκληρο μήνα δωρεάν. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το Netflix είναι το όνειρό σας. Άντε λοιπόν LinkedIn – πρώτα απ ‚όλα αναζητήστε την εταιρεία, στη συνέχεια κάντε κλικ στο «Δείτε όλους τους υπαλλήλους στο LinkedIn» και περάστε από τη λίστα. Βρείτε τον διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού ή όποιον άλλο πιστεύετε ότι θα ήταν δεκτικός στο email σας και, στη συνέχεια, γράψτε το. Εξηγήστε την κατάστασή σας και γιατί πιστεύετε ότι θα ήταν τόσο υπέροχο να έχετε κοντά σας.

Να είστε συγκεκριμένοι

Γνωρίζετε ήδη ότι στέλνετε email στο [email protected] ή στο [email protected] με ένα φιλικό „Γεια, θα ήθελα να δουλέψω για εσάς!“ το μήνυμα δεν θα λειτουργήσει. Θα χαθεί ή θα σταλεί σε λάθος άτομο ή θα αγνοηθεί. Σκέψου λοιπόν και γίνε συγκεκριμένος: με ποιον θέλεις να μιλήσεις; Ο διευθυντής μάρκετινγκ; Υπάλληλος ανθρώπινου δυναμικού; Η ομάδα συγγραφής περιεχομένου; Πάρτε την απόφαση και στη συνέχεια προσαρμόστε το email σας σε αυτό το άτομο – είναι πολύ πιο πιθανό να λάβετε απάντηση.

Βεβαιωθείτε ότι η εργασία σας είναι ορατή

Ξέρω, ξέρω – όλοι μιλούν για αυτό. Αλλά είναι τρελό πόσοι άνθρωποι λένε „θέλω να γίνω φωτογράφος!“ ή «Θα ήθελα να γίνω συγγραφέας!» Ωστόσο, μην βάλετε καμία απόδειξη για αυτό στο διαδίκτυο. Μπορεί να είναι τρομακτικό να αρχίσετε να μοιράζεστε τη δουλειά σας με τον κόσμο, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να λαμβάνετε σχόλια για τα πράγματα που δημιουργείτε και να κάνετε φίλους με άλλα άτομα που βρίσκονται στο ίδιο σκάφος με εσάς. Και, το πιο σημαντικό, σημαίνει ότι έχετε ένα χαρτοφυλάκιο εργασίας έτοιμο να δείξετε ή να στείλετε σε πιθανούς εργοδότες.

Κρατήστε τα πράγματα άτυπα

Δημιουργία email; Γράψε πώς θα μιλούσες. «Γεια, Λίζα. Ελπίζω να είστε πραγματικά καλά και να περάσατε μια υπέροχη νέα χρονιά…” είναι μια πολύ πιο φιλική γραμμή ανοίγματος από το „Αγαπητέ κύριε ή κυρία. Ελπίζω αυτή η αλληλογραφία να σας βρει καλά…» Μπορεί να είναι δελεαστικό να γλιστρήσετε σε έναν πιο επίσημο τόνο, αλλά αυτό μπορεί συχνά να θεωρηθεί απρόσωπο. Μην μπερδεύετε το «επαγγελματικό» με το «ρομποτικό».

Γίνε ντετέκτιβ (περίπου)

Ας υποθέσουμε ότι βρείτε κάποιον στο LinkedIn, αλλά η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δεν αναγράφεται στο προφίλ του. Αδιέξοδο, σωστά; ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ. Αυτό είναι όταν όλα γίνονται διασκεδαστικά επειδή μπορείτε να προσποιηθείτε ότι είστε ένας μικρός ντετέκτιβ με μια αποστολή να ολοκληρώσετε. (*βάζει καφέ παλτό και γυαλιά ηλίου*)

  • Βρείτε τα στο Twitter. Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Twitter για δουλειά καθώς και για παιχνίδι έχουν τη διεύθυνση email τους στο βιογραφικό τους – ψάξτε τους και δείτε τι μπορείτε να βρείτε. Ίσως τους ακολουθήσετε στο Twitter ενώ είστε σε αυτό.
  • Συνδεθείτε μαζί τους στο LinkedIn και, στη συνέχεια, στείλτε τους ένα μήνυμα μέσω DM του LinkedIn.
  • Δώσε τους τηλέφωνο. Ελαφρώς τρομακτικό; ΝΑΙ. Αλλά δυνητικά γόνιμη; Επίσης ναι! Έχετε το όνομά τους και πού εργάζονται, και αυτό είναι μια αρχή – οπότε συγκεντρώστε το κουράγιο σας, καλέστε τον κεντρικό πίνακα και δείτε αν κάποιος μπορεί να σας μεταφέρει στο γραφείο του. Συμβουλή: Γράψτε ένα μίνι σενάριο εκ των προτέρων εάν είστε νευρικοί.

Χρησιμοποιήστε τη δημιουργικότητά σας

Εδώ θα σας πω να γράψετε ένα γράμμα στην αγαπημένη σας εταιρεία και γνωρίζω ότι ακούγεται κλισέ και πολύ τσιτάτο, αλλά ξέρετε τι; Δεν με νοιάζει, γιατί ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Γράψε τους ένα γράμμα. Εάν έχετε προσεγμένη γραφή, κάντε το με το χέρι. Πες τους για σένα. Εξηγήστε γιατί θα θέλατε να δουλέψετε για αυτούς μια μέρα. Ρωτήστε τον παραλήπτη αν θέλει να συναντηθεί για καφέ. Στείλτε μια λίστα με ερωτήσεις που θα θέλατε να τους κάνετε για την καριέρα τους. Πείτε τους γιατί θαυμάζετε τη δουλειά τους ή την παρέα τους. Σημειώστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου / τον ιστότοπο / τη λαβή του Twitter. Διακοσμήστε τον φάκελο (όχι, πραγματικά). Συμπεριλάβετε μερικά από τα έργα σας, εάν αυτό είναι δυνατό (π.χ. αν είστε συγγραφέας, καλλιτέχνης ή παρόμοιο). Συνοπτικά: βεβαιωθείτε ότι αυτό που στέλνετε σε οποιαδήποτε εταιρεία ξεχωρίζει. Ένα email μπορεί όχι, αλλά ένα γράμμα θα το κάνει.

Μην τα παρατάς

Μπορεί να μην ακούσετε αμέσως, αλλά μην το πάρετε προσωπικά. Όποιος κι αν έχετε επικοινωνήσει είναι σίγουρα απασχολημένος, επομένως η απάντηση σε εσάς μπορεί να μην είναι στην κορυφή της λίστας των υποχρεώσεών του, ακόμα κι αν ενδιαφέρεται για αυτά που έχετε να πείτε. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με την αποστολή ενός επόμενου email – περιμένετε μια εβδομάδα περίπου και μετά στείλτε τους ένα γρήγορο μήνυμα ή καλέστε τους. Αν δεν ακούσετε ένα οριστικό «όχι ευχαριστώ» από κάποιον, τίποτα δεν σας εμποδίζει να κάνετε check-in κάθε δύο μήνες για να επαναφέρετε την πρότασή σας στα εισερχόμενά του.

Θυμηθείτε: δεν χρειάζεται να ζείτε στο Λονδίνο

Το καλύτερο μέρος του να είσαι ζωντανός το 2018 (κατά τη γνώμη μου, ούτως ή άλλως) είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο για να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες που δεν υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια. Θέλετε να γίνετε ανεξάρτητος συγγραφέας στο Cosmopolitan; Παρέχετε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μια εταιρεία που σας αρέσει; Αποκτήστε εμπειρία μάρκετινγκ; Δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκεστε στο γραφείο για να το κάνετε αυτό. Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε από το σπίτι με μερική απασχόληση και ετοιμαστείτε να το υποβάλετε σε κάποιον. Το έχεις!