Διακόσμηση της βεράντας σας για το καλοκαίρι: Χρήσιμος οδηγός

Είτε θέλετε μια ζωντανή, πολύχρωμη εμφάνιση είτε κάτι πιο λεπτό και ήρεμο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε τη βεράντα σας να φαίνεται εκπληκτική χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα.

Advertisements

Με μερικές μόνο πινελιές εδώ κι εκεί – συν λίγη δημιουργική σκέψη – μπορείτε να μετατρέψετε κάθε συνηθισμένο υπαίθριο χώρο σε ένα εξαιρετικό καταφύγιο!

Τα Υλικά Θέματα

Η επιλογή των σωστών υλικών για τη βεράντα σας είναι απαραίτητη. Η φυσική πέτρα, όπως η πλάκα ή η μπλε πέτρα, φαίνεται υπέροχη και μπορεί να αντέξει την κυκλοφορία με τα πόδια και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τα αίθρια από τούβλα ή σκυρόδεμα είναι επίσης ανθεκτικές επιλογές που μπορούν να προσαρμοστούν με βαφή ή χρώση, ενώ πλακάκια δαπέδου εξωτερικού χώρου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα και υφή.

Για τα παραδοσιακά ξύλινα καταστρώματα, η επεξεργασμένη με πίεση ξυλεία θα διαρκέσει περισσότερο ή μπορείτε να επιλέξετε σύνθετα υλικά καταστρώματος κατασκευασμένα από ανακυκλωμένες ίνες ξύλου και πλαστικό.

Επιπλέον, τα χαλιά περιοχής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ορίσετε ζώνες και να ντύσετε τη βεράντα σας. Επιλέξτε ένα χαλί με σχέδια με έντονα χρώματα που θα συμπληρώσει το φυσικό περιβάλλον.

Εάν η βεράντα σας εκτίθεται στον ήλιο και τη βροχή, αναζητήστε χαλιά εξωτερικού χώρου κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά όπως πολυπροπυλένιο ή νάιλον, τα οποία είναι πιο ανθεκτικά από τα παραδοσιακά χαλιά εσωτερικού-εξωτερικού χώρου.

Βήμα 1: Αναλύστε τους αριθμούς

Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε αυλή και κήπος εξωραϊσμός – όπως μια πισίνα, μια κουζίνα αίθριου και άλλα σχέδια εξωραϊσμού στην πίσω αυλή, μετρήστε ορισμένα οικονομικά στοιχεία για να προσδιορίσετε εάν ο εξωραϊσμός είναι μια έξυπνη επένδυση.

Οι αριθμοί περιλαμβάνουν το εκτιμώμενο κόστος, την εκτίμηση της αξίας κατοικίας, το κόστος χρηματοδότησης και άλλους σχετικούς υπολογισμούς.

Εξετάστε αυτά τα ζητήματα που σχετίζονται με το κόστος για την αναδιαμόρφωση έναντι της αγοράς νέου σπιτιού.

σύνδεσμοι προς την εσωτερική σελίδα (ανοίγει νέα νίκη)

Βήμα 2: Συλλέξτε ιδέες

Το 2ο βήμα για τον σχεδιασμό του εξωραϊσμού σας αποφασίζει τι θα θέλατε να κάνετε.

Θα είναι ένα –

  • εγκατάσταση πισίνας,
  • κατασκευή ενός χώρου παιχνιδιού με γήπεδα, παιδική χαρά και άλλα,
  • επαναλάβετε τον εξωραϊσμό σας,
  • χτίστε ένα κατάστρωμα ή ένα αίθριο,
  • εγκαταστήστε μια εξωτερική κουζίνα και μπαρ,
  • ξεκινήστε τη δική σας φάρμα,
  • ή κάτι άλλο.

Ξεκινήστε να συλλέγετε ιδέες αναφέροντας τη συλλογή μας με ανάλυση τοπίου: προβολή καταλόγου

Βήμα 3: Σχεδιάστε τις απαιτούμενες προδιαγραφές

Το βήμα 3 είναι να σκιαγραφήσετε τις ιδέες σας σε χαρτί (ή ψηφιακά) και να αναπτύξετε το σχέδιο προδιαγραφών.

Το σχέδιο προδιαγραφών καθορίζει τον τύπο αυλή και κήπος εξοπλισμό και σχεδιαστικά ζητήματα που θα χρειαστούν. Θα περιέχει επίσης τις προδιαγραφές προϊόντος για κάθε στοιχείο τοπίου.

Θα χρησιμοποιήσετε το σχέδιο προδιαγραφών και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό για να προσφέρετε το έργο σε έναν ανάδοχο.

σύνδεσμοι προς την εσωτερική σελίδα (ανοίγει νέα νίκη)

Βήμα 4: Βρείτε έναν ανάδοχο

Το βήμα 4 είναι η εύρεση και η διαπραγμάτευση της σύμβασης με έναν εργολάβο τοπίου.

Δώστε τις ιδέες και τις προδιαγραφές εξωραϊσμού σας σε έναν εργολάβο για έλεγχο και ανάλυση προσφοράς. Χρησιμοποιήστε το τοπικό δίκτυο (ευθυγραμμισμένο με το HomeAdvisor) για να βρείτε τον κατάλληλο ανάδοχο για το έργο σας.

Ελέγξτε τους οδηγούς για την επιλογή και τη διαπραγμάτευση αναδόχου.

σύνδεσμοι προς την εσωτερική σελίδα (ανοίγει νέα νίκη)

Βήμα 5: Χρηματοδότηση του Έργου σας

Το βήμα 5 είναι η διευθέτηση της χρηματοδότησης αφού επιλέξετε τον ανάδοχο και ολοκληρώσετε τη σύμβαση για το έργο σας.

Η χρήση της αξίας του μετοχικού κεφαλαίου στο σπίτι σας είναι μία από τις καλύτερες επιλογές χρηματοδότησης εξωραϊσμός. Ξεκινήστε με μια πιστωτική γραμμή μετοχικού κεφαλαίου κατοικίας ή χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα τραπεζικού μετοχικού κεφαλαίου.

Άλλες επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν αναχρηματοδότηση με μετρητά, προσωπικές αποταμιεύσεις ή/και χρηματοδότηση από εργολάβους οικιακής βελτίωσης.

σύνδεσμοι προς την εσωτερική σελίδα (ανοίγει νέα νίκη)

Βήμα 6: Διαχείριση του Έργου

Το βήμα 6 είναι όπου ξεκινά το έργο.

Ξεκινά με τη ρύθμιση του χώρου εργασίας, την αφαίρεση όλων όσων πρέπει να αντικατασταθούν, την εγκατάσταση ηλεκτρικών συνδέσεων και συνδέσεων δικτύου, την τοποθέτηση των τελικών πινελιών κ.λπ.

Σημαίνει επίσης συνεργασία με τον ανάδοχο, διαχείριση του έργου και επιθεώρηση του έργου τοπίου πριν από την αποδέσμευση τυχόν κεφαλαίων.

σύνδεσμοι προς την εσωτερική σελίδα (ανοίγει νέα νίκη)

Φέρε το χρώμα

Τίποτα δεν αλλάζει αμέσως την εμφάνιση ενός εξωτερικού χώρου όπως το χρώμα. Είτε επιλέγετε φωτεινές, ζωντανές αποχρώσεις είτε πιο σιωπηλούς τόνους, επιλέξτε χρώματα που συνδυάζονται με τα υπάρχοντα έπιπλα βεράντας σας και θα αντισταθούν στον ήλιο και τη βροχή.

Για έπιπλα, η λυγαριά είναι μια εξαιρετική επιλογή επειδή διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων – συν το ότι είναι ελαφρύ και εύκολο στη μετακίνηση. Εάν έχετε μεταλλικά έπιπλα, σκεφτείτε να τα βάψετε ή να τα βάψετε με διαφορετικό χρώμα ή να προσθέσετε πολύχρωμα μαξιλάρια εξωτερικού χώρου για άλλη μια στρώση άνετης υφής.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα ποπ χρώμα με φυτά και λουλούδια σε γλάστρες. Επιλέξτε φυτά που είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και ταιριάζουν στο κλίμα σας και μην φοβάστε να πειραματιστείτε – μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα συνδυάζοντας διαφορετικές ποικιλίες φυλλώματος.

Αναψε το

Ο εξωτερικός φωτισμός είναι απαραίτητος όταν πρόκειται για τη διακόσμηση της βεράντας. Τα φωτιστικά με χορδές δημιουργούν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα και μπορούν να κρεμαστούν από πέργκολες ή καλύμματα βεράντας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε φωτιστικά με ηλιακή ενέργεια που είναι εύκολο να εγκατασταθούν και δεν θα επιβαρύνουν τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Εάν έχετε μικρότερο χώρο, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κεριά ή φώτα LED για ένα διακριτικό, ρομαντικό αποτέλεσμα.

Φυσικά, δεν θέλετε να ξεχάσετε τον εναέριο φωτισμό. Εάν έχετε ένα καλυμμένο αίθριο, σκεφτείτε να προσθέσετε ανεμιστήρες οροφής με φώτα ή απλίκες τοίχου που θα παρέχουν άφθονο φωτισμό για φαγητό και διασκέδαση σε εξωτερικούς χώρους.

Το εστιακό σημείο είναι το κλειδί

Κάθε αίθριο πρέπει να έχει ένα σημείο εστίασης – κάτι που τραβάει αμέσως τα βλέμματα και προσθέτει οπτικό ενδιαφέρον. Ένα λάκκο φωτιάς, ένα στοιχείο νερού ή ένα διακοσμητικό γλυπτό είναι όλα εξαιρετικές επιλογές.

Εάν δεν θέλετε να δεσμευτείτε σε κανένα από αυτά, σκεφτείτε να προσθέσετε μερικές ζαρντινιέρες με υστερούντα φυτά ή αναρριχώμενα αμπέλια. Αυτό θα προσθέσει ύψος και υφή στο χώρο και μπορείτε εύκολα να τον αλλάζετε με κάθε εποχή.

Από την άλλη πλευρά, τα πλακάκια ή οι πέτρες που χρησιμοποιείτε για το ίδιο το αίθριο μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα σχέδια. Ένα απλό μοτίβο εναλλασσόμενων ανοιχτόχρωμων και σκούρων πλακιδίων, για παράδειγμα, θα προσθέσει βάθος και υφή στον εξωτερικό σας χώρο χωρίς να τον κατακλύσει.

Αξεσουάρ

Η προσθήκη αξεσουάρ στο αίθριο σας είναι το διασκεδαστικό μέρος – είναι όπου μπορείτε να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας να λάμψει. Μπορούν να προσθέσουν κουδούνια αέρα, μεταλλικά γλυπτά ή ακόμα και μια αιώρα μια πινελιά ιδιοτροπίας στην εξωτερική σας όαση.

Εάν έχετε περιορισμένο χώρο, σκεφτείτε να κρεμάσετε ζαρντινιέρες ή έργα τέχνης τοίχου για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό σημείο εστίασης. Σκεφτείτε επίσης να προσθέσετε μερικά άνετα καθίσματα – οι κρεμαστές καρέκλες ή οι πάγκοι με μαξιλάρια είναι ιδανικοί για χαλάρωση μια καλοκαιρινή μέρα.

Τέλος, η δημιουργία μικρών «βινιέτες» με καθίσματα, φυτά και αξεσουάρ θα σας βοηθήσει να ορίσετε μεμονωμένους χώρους μέσα στο μεγαλύτερο αίθριο σας. Για παράδειγμα, ένα καθιστικό με υπαίθριο τζάκι μπορεί να είναι ένα άνετο μέρος για να αγκαλιάσετε και να παρακολουθήσετε τα αστέρια τις δροσερές νύχτες. ή μπορείτε να ορίσετε έναν χώρο για υπαίθρια τραπεζαρία με ένα μικρό τραπέζι και καρέκλες.

άλλα σχετικά άρθρα ενδιαφέροντος:

Τελικές παρατηρήσεις

Όπως μπορείτε να δείτε, η διακόσμηση της αυλής σας για το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να είναι μια δύσκολη δουλειά. Με αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε τον εξωτερικό σας χώρο σε μια φιλόξενη όαση που θα τον κάνει ιδανικό για διασκέδαση ή απλά για να απολαύσετε λίγη ηρεμία.

Από την προσθήκη χρώματος με χαλιά και φυτά φωτεινής περιοχής μέχρι την εισαγωγή στοιχείων φωτισμού και εστιακών σημείων – υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσαρμόσετε τη βεράντα σας αυτή τη σεζόν. Μην ξεχνάτε τα αξεσουάρ. Μικρές πινελιές, όπως η ανεμοδαρεία ή η τέχνη τοίχων μπορούν να συνδυάσουν όλη την εμφάνιση!

σημειώσεις

Πίστωση εικόνας: διακοσμώντας τη βεράντα σας για το καλοκαίρι από το envato.com

τέλος της ανάρτησης… παρακαλώ κοινοποιήστε το!

Μεταβείτε στο Κέντρο Ανάλυσης Φωτογραφιών μας για Ιδέες στο
„Ανακαίνιση σπιτιού“

|________________________________________________________________|

ανάλυση φωτογραφίες μορφές οδηγούς

Χρήσιμο άρθρο; Αφήστε μας ένα γρήγορο σχόλιο παρακάτω.
Και παρακαλώ μερίδιο αυτό το άρθρο στα κοινωνικά σας δίκτυα.