Διατηρήστε την πισίνα σας αστραφτερή καθαρή με αυτές τις έξυπνες ατάκες

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, έρχεται με ορισμένες ευθύνες.

Advertisements

Εάν θέλετε να φαίνεται ωραίο όλη την ώρα (όχι μόνο την άνοιξη ή το καλοκαίρι), τότε πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να το διατηρήσετε σε κορυφαία φόρμα, διαφορετικά, θα καταστρέψει τη συνολική εμφάνιση του σπιτιού σας και ό,τι τριγυρίζει. το.

Ναι, ξέρουμε ότι μπορεί να είναι μια προκλητική αγγαρεία μερικές φορές, αλλά αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που αυτό το άρθρο είναι εδώ. Σήμερα, θα σας δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να συντηρήσετε σωστά την πισίνα σας.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα ρομποτικό καθαριστικό πισίνας

Εάν δεν πιστεύετε ότι είστε σε θέση να καθαρίσετε την πισίνα σας με τον σωστό τρόπο, τότε αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη σας.

Δηλαδή, με τη βοήθεια ενός πρωτοκλασάτου καθαριστικό πισίνας, θα μπορείτε να καθαρίζετε την πισίνα σας πολύ καλύτερα λόγω του γεγονότος ότι αυτή η συσκευή είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και σχολαστική. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το συγκρίνετε με τη συμβατική αναρρόφηση.

Ποια είναι λοιπόν τα κύρια οφέλη από την κατοχή ενός ρομπότ καθαριστικού πισίνας; Για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την κατοχή του και παρακάτω, θα απαριθμήσουμε αρκετά:

 1. Αυτή η συσκευή καθαρίζει την πισίνα σας πολύ πιο γρήγορα και καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό αναρρόφησης. Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, έρχεται με τα δικά του μέρη φιλτραρίσματος για να φιλτράρει σωστά το νερό σας.
 2. Το πιο σημαντικό είναι ότι λειτουργεί ανεξάρτητα από το σύστημα φιλτραρίσματος και την αντλία πισίνας, που σημαίνει ότι μπορείτε να καθαρίσετε την πισίνα σας ανά πάσα στιγμή χωρίς ενοχλητικούς θορύβους.
 3. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αναφέρουμε είναι το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το συνδέσετε, να το βάλετε στην πισίνα και απλώς να το ενεργοποιήσετε. Και voila!

Εξαλείψτε τη βρωμιά και τα συντρίμμια

Πιθανώς πιστεύετε ότι αυτό είναι το πιο προφανές πράγμα που πρέπει να κάνετε, αλλά δεν θα πιστεύατε πόσοι ιδιοκτήτες πισίνας το κάνουν σπάνια. Αυτό που τείνουν να ξεχνούν είναι ότι ακριβώς κάτι τέτοιο θα τους βοηθήσει να έχουν μια αστραφτερή πισίνα μακροπρόθεσμα.

Και να έχετε κατά νου ότι δεν είναι σημαντικό να καθαρίζετε την πισίνα σας σε τακτική βάση, αποκλειστικά για να διασφαλίσετε ότι φαίνεται υπέροχη στην επιφάνεια. Κάτι τέτοιο θα αποτρέψει τυχόν μολύνσεις.

Σε αυτούς τους τύπους καταστάσεων, θα ήταν σκόπιμο να επιλέξετε κενά πισίνας επειδή είναι εξαιρετικά στην εξάλειψη των φυκιών και των υπολειμμάτων από αυτά.

Πόσο συχνά λοιπόν πρέπει να το κάνετε; Σύμφωνα με έμπειρους επαγγελματίες της πισίνας, θα ήταν συνετό να το κάνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Εκτός από την ηλεκτρική σκούπα, θα πρέπει επίσης να βουρτσίζετε τα σκαλιά, τους τοίχους και τα δάπεδα της πισίνας σας για να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από τα σκουπίδια και τη βρωμιά.

Ας μην ξεχνάμε το Skimming

Τι αντιπροσωπεύουν τα skimmers; Δηλαδή, μπορούν να οριστούν ως ορθογώνια ανοίγματα σε κάθε πλευρά των υπόγειων πισινών.

Η συντριπτική πλειονότητα των υπέργειων πισινών περιέχει skimmers, ωστόσο, αυτές συνήθως κρέμονται από τις πλευρές της πισίνας και επιπλέουν στην επιφάνεια.

Ο κύριος ρόλος των skimmers είναι να αντλούν νερό από την επιφάνεια της πισίνας, όπου μπορούν να βρεθούν όλοι οι ρύποι (όπως αντηλιακό και υπολείμματα). Μαζεύουν τη βρωμιά πριν αρχίσει να μυρίζει για να βεβαιωθείτε ότι το νερό σας είναι καθαρό.

Έτσι, η επόμενη ερώτηση είναι, πόσο συχνά υποτίθεται ότι πρέπει να ξαφρίζετε; Καλό θα ήταν να αδειάζετε το skimmer σας κάθε εβδομάδα.

Προχωρώντας στα φίλτρα της πισίνας

Υπάρχουν τρεις τύποι φίλτρων πισίνας: άμμος, φυσίγγιο και γη διατόμων. Παρόλο που όλα έχουν διαφορετικές μεθόδους συντήρησης, όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό – πρέπει να τα καθαρίζετε συχνά.

Φυσικά, όλα εξαρτώνται από τον τύπο του φίλτρου που έχετε και από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε την πισίνα σας. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι το γεγονός ότι δεν πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο σας πολύ συχνά, διαφορετικά μπορεί να εμποδίσει την όλη διαδικασία φιλτραρίσματος.

Παραδόξως, ένα καθαρό φίλτρο είναι στην πραγματικότητα λιγότερο αποτελεσματικό από ένα που περιέχει μικρή ποσότητα βρωμιάς. Πώς κι έτσι? Λοιπόν, αυτό συμβαίνει επειδή η βρωμιά εμποδίζει την είσοδο άλλων σωματιδίων, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να εξαλείψει τα υπολείμματα από το νερό.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να παραμελήσετε το φίλτρο με οποιοδήποτε τρόπο. Πώς θα μπορέσετε λοιπόν να καταλάβετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να το καθαρίσετε;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το προσδιορίσετε είναι εάν παρατηρήσετε ότι υπάρχει αύξηση της ροής μεταξύ του μετρητή ροής και του μετρητή πίεσης.

Μόλις δείτε ότι η διαφορά φτάνει τα δέκα με δεκαπέντε κιλά ανά τετραγωνική ίντσα, τότε θα ξέρετε ότι είναι η τέλεια στιγμή για να καθαρίσετε το φίλτρο σας.

Η πισίνα σας απαιτεί σταθερά χημικά επίπεδα

Η αλήθεια είναι ότι τα χημικά επίπεδα είναι χωρίς καμία αμφιβολία, μία από τις πιο βασικές πτυχές της συντήρησης της πισίνας. Το νερό που δεν είναι σωστά ισορροπημένο πολλές φορές φαίνεται πολύ θολό και μπορεί ακόμη και να ερεθίσει τα μάτια και το δέρμα σας.

Αυτός είναι ακριβώς ένας από τους λόγους που πρέπει δοκιμάστε το νερό σας σε εβδομαδιαία βάση. Το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων λέει ότι υπάρχουν 6 χημικά επίπεδα που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

 • Ελεύθερο χλώριο
  Αυτό είναι ένα απολυμαντικό που διατηρεί το νερό σας καθαρό, ασφαλές και απαλλαγμένο από κάθε μικρόβιο.
 • Κυανουρικό οξύ
  Προστατεύει το χλώριο από την ηλιακή ακτινοβολία και καθορίζει επίσης το απαραίτητο επίπεδο Ελεύθερου Χλωρίου. Η καλύτερη ανάγνωση για μια εξωτερική πισίνα είναι κάπου μεταξύ τριάντα και πενήντα.
 • Οξύτητα/Αλκαλικότητα
  Αυτό είναι ευρέως γνωστό ως το επίπεδο PH. Συγκεκριμένα, η οξύτητα πρέπει να διατηρείται μεταξύ 7,5 και 7,8 για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε ερεθισμός και να προστατεύεται ο εξοπλισμός της πισίνας από τη διάβρωση.
 • Σκληρότητα ασβεστίου
  Τα κατάλληλα επίπεδα αποτρέπουν τη φθορά του γύψου. Θα πρέπει να προσπαθήσετε για 220 έως 350, αλλά θα πρέπει να είναι χαμηλότερο εάν έχετε μια πισίνα με επένδυση βινυλίου
 • Ολική αλκαλικότητα
  Διατηρεί την ισορροπία του PH.
άλλα σχετικά άρθρα ενδιαφέροντος:

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε σπίτι που διαθέτει πισίνα φαίνεται εκπληκτικό και λαμπερό, ωστόσο, αν η πισίνα σας παραμεληθεί, δεν θα αφήσει αυτή την εντύπωση.

Για να αποφύγετε αυτήν την ταλαιπωρία, φροντίστε να εφαρμόσετε μερικές από τις παραπάνω συμβουλές.

σημειώσεις

Πίστωση εικόνας: κρατήστε την πισίνα σας αστραφτερή καθαρή από το envato.com

τέλος της ανάρτησης… παρακαλώ κοινοποιήστε το!

Μεταβείτε στο Κέντρο Ανάλυσης Φωτογραφιών μας για Ιδέες στο
„Ανακαίνιση σπιτιού“

|________________________________________________________________|

ανάλυση φωτογραφίες μορφές οδηγούς

Χρήσιμο άρθρο; Αφήστε μας ένα γρήγορο σχόλιο παρακάτω.
Και παρακαλώ μερίδιο αυτό το άρθρο στα κοινωνικά σας δίκτυα.