Εκθέσεις καριέρας – τι αφορούν στην πραγματικότητα;

Εκθέσεις καριέρας – τι αφορούν στην πραγματικότητα;

Oktober 11, 2016 0 Von admin

«Είναι η εποχή για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ευκαιρία να συναντήσετε εργοδότες που βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη για εκθέσεις πανεπιστημιακής σταδιοδρομίας. Τι μπορείτε λοιπόν να περιμένετε και πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια δίκαιη καριέρα; Εάν είστε φοιτητής τεχνών που αναζητάτε έμπνευση, θα πρέπει να ασχοληθείτε;

Οι συνάδελφοί μου στο Warwick αναφέρουν τους λόγους τους για τους οποίους οι μαθητές πρέπει να παρακολουθήσουν μια έκθεση σταδιοδρομίας σε αυτό το βίντεο.

Λοιπόν, ας προχωρήσουμε τώρα στο πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια έκθεση σε μια σειρά από…

Εκθέσεις καριέρας – κορυφαίες συμβουλές

1. Διαβάστε τον οδηγό δίκαιης καριέρας / την εφαρμογή έκθεσης καριέρας

Θα είστε σε θέση να εντυπωσιάσετε πολύ πιο εύκολα εάν μάθετε εκ των προτέρων ποιος θα έρθει σε μια έκθεση σταδιοδρομίας, αφήνοντας στον εαυτό σας χρόνο να κάνει έρευνα σε οργανισμούς ενδιαφέροντος.

Εάν το πανεπιστήμιό σας παρέχει έναν διαδικτυακό οδηγό δίκαιης σταδιοδρομίας που περιλαμβάνει τους υπεύθυνους προσλήψεων που συμμετέχουν, διαβάστε αυτό. Στο Warwick χρησιμοποιούμε ένα εφαρμογή δίκαιη καριέρα ώστε οι μαθητές να μπορούν να προσδιορίσουν ποιος θα είναι σε μια έκθεση και να τους εντοπίσει σε έναν διαδραστικό χάρτη έκθεσης την ημέρα. Χρησιμοποιήστε έναν οδηγό ή μια εφαρμογή ως σημείο εκκίνησης για την έρευνα εταιρειών που σας αρέσουν, ώστε να κατανοήσετε καλά την επιχείρησή τους. Οι εργοδότες δεν πρόκειται να σας θυμούνται για τους σωστούς λόγους αν τους πλησιάσετε ρωτώντας ‚Λοιπόν τι κάνεις?‘

2. Ερευνήστε τους εργοδότες προτεραιότητάς σας

Επιλέξτε έως και πέντε εργοδότες που σας ενδιαφέρουν και δείτε τους ιστότοπούς τους και ακολουθήστε τους LinkedIn ή άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μάθετε ποιες πρωτοβουλίες εργάζονται. Επεκτείνονται σε νέους τομείς ή συγχωνεύονται με έναν ανταγωνιστή; Τότε θα είναι πιο εύκολο να κάνετε έξυπνες ερωτήσεις. Την ημέρα της έκθεσης, εάν έχετε κάνει την προετοιμασία σας, θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για ποιους εργοδότες θέλετε να φτιάξετε μια γραμμή μελισσών. Εξετάστε πού βρίσκονται οι εταιρείες με τις οποίες θέλετε να μιλήσετε.

3. Ντυθείτε κατάλληλα

Αν και δεν χρειάζεται απαραίτητα να πας για πλήρες επαγγελματικό κοστούμι, το να κουνιέσαι με σορτς και σαγιονάρες δεν κάνει καλή εντύπωση, γι‘ αυτό προσπαθήστε να φορέσετε κάτι έξυπνο.

4. Μην μονοπωλείτε έναν εργοδότη

Εάν μια έκθεση ή μια εκδήλωση είναι πραγματικά απασχολημένη, ίσως χρειαστεί να περιμένετε υπομονετικά για να δείτε έναν εκπρόσωπο της εταιρείας. Αν δείτε άλλους να περιμένουν να μιλήσουν, μην μονοπωλήσετε έναν εργοδότη. Εάν δεν έχετε καταφέρει να κάνετε όλες τις ερωτήσεις σας, πείτε ότι θα επιστρέψετε όταν είναι λιγότερο απασχολημένοι.

5. Κάντε σημειώσεις

Αφού έχετε μια καλή συνομιλία με έναν εργοδότη, μεταβείτε σε έναν ήσυχο χώρο ακριβώς έξω από την εκδήλωση και γράψτε μερικές σημειώσεις, ώστε να μπορείτε να ανακαλέσετε τη συνομιλία εύκολα και να κάνετε αναφορά σε αυτό στην αίτησή σας.

6. Συνέχεια με τους εργοδότες

Ανταλλαγή επαγγελματικών καρτών κατά τη διάρκεια συνάντησης γραφείου.

Εάν σας δώσει μια επαγγελματική κάρτα από έναν εργοδότη, φροντίστε να του στείλετε ένα e-mail για να τον ευχαριστήσετε για το χρόνο τους. Οι εργοδότες μου είπαν ότι εκπλήσσονται από το πόσοι μαθητές αποτυγχάνουν να παρακολουθήσουν, παρά το γεγονός ότι τους δίνουν κάρτες και τους ενθαρρύνουν να έρθουν σε επαφή. Για περισσότερες κορυφαίες συμβουλές, διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας The Do’s and Don’ts of a Careers Fair
και Πώς να προετοιμαστείτε για μια έκθεση σταδιοδρομίας.

Σπουδαστές τεχνών – δώστε μια ευκαιρία στις εκθέσεις!

Σπουδαστές του Warwick – μπορεί να εκπλαγείτε αν δείτε την εφαρμογή μας για την έκθεση καριέρας και φιλτράρετε με βάση το πτυχίο σας για να δείτε ποιοι εργοδότες σας ενδιαφέρουν. Με τα χρόνια έχω συναντήσει συχνά φοιτητές τεχνών και ανθρωπιστικών επιστημών που φεύγουν από την έκθεση σταδιοδρομίας του φθινοπώρου λέγοντας «Δεν υπάρχει τίποτα για μένα εδώ!» Έχω συμμετάσχει σε μακροχρόνιες συζητήσεις με απογοητευμένους φοιτητές εξηγώντας γιατί οι ραδιοτηλεοπτικές εταιρείες και οι εκδότες μπορούν να προσλαμβάνουν ταλέντα χωρίς να έρχονται σε εκθέσεις.

κοιτάξτε πέρα ​​από την προφανή σημείωσηΝαι, είναι αλήθεια ότι κατά γενικό κανόνα οι εκθέσεις σταδιοδρομίας δεν προσελκύουν εργοδότες από τις δημιουργικές βιομηχανίες, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τους πολιτιστικούς τομείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να απορρίψετε την εξέταση των επιλογών που προσφέρονται. Εάν εξακολουθείτε να προσπαθείτε να βρείτε κατεύθυνση σταδιοδρομίας, τότε οι εκθέσεις μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τι υπάρχει εκεί έξω και να μάθετε περισσότερα για τομείς εργασίας που ίσως δεν είχατε σκεφτεί πριν. Πολλές εταιρείες που προσφέρουν μεταπτυχιακές θέσεις θα έχουν κενές θέσεις που δεν σχετίζονται με την ειδικότητά τους. Οι μεγάλες χρηματοοικονομικές εταιρείες, οι FMCG (εταιρείες καταναλωτικών αγαθών γρήγορης κίνησης) και οι εργοδότες στους τομείς κοινής ωφέλειας και ενέργειας εξακολουθούν να χρειάζονται πτυχιούχους για HR, μάρκετινγκ και PR. Εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας στη γραφή που αναπτύχθηκαν μέσω ενός πτυχίου ανθρωπιστικών επιστημών, θα μπορούσε να υπάρχει μια ισχυρή ταίριασμα με το μάρκετινγκ και την επικοινωνία.

Εάν, ωστόσο, η καρδιά σας ενδιαφέρεται πραγματικά για μια επιλογή που δεν εκπροσωπείται σε μια έκθεση σταδιοδρομίας, τότε ρίξτε μια ματιά σε άλλες εκδηλώσεις που προσφέρει το πανεπιστήμιό σας για να κατανοήσετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πρόσληψη σε αυτόν τον τομέα και δείτε την προηγούμενη ανάρτησή μας σχετικά με την Κατανόηση του κρυφή αγορά εργασίας. Στο Warwick, προσφέρουμε ένα ολόκληρο πρόγραμμα εκδηλώσεων ανά τομέα, όπου προσκαλούμε εργοδότες και αποφοίτους να μοιραστούν τις ιστορίες της καριέρας τους.