Μερικές ιδέες διακόσμησης όταν ανακαινίζετε το σπίτι σας

Όταν οι άνθρωποι ερευνούν τις μεγαλύτερες τάσεις ανακαίνισης σπιτιού του 2023, ένα πράγμα που εξετάζουν είναι η διακόσμηση. Αν ψάχνετε για κάποιες συναρπαστικές προτάσεις, διαβάστε παρακάτω.

Advertisements

Αυτό το άρθρο παρέχει μερικές ιδέες διακόσμησης που μπορεί να θέλετε να εφαρμόσετε.

Σιντριβάνια και λιμνούλες

Τα υδάτινα στοιχεία φαίνονται εντυπωσιακά, δημιουργούν μια ήρεμη ατμόσφαιρα και προσελκύουν τη φύση στον εξωτερικό χώρο σας. Από κλασικά σιντριβάνια μέχρι πισίνες μοντέρνου στιλ, υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε.

Πριν αποφασίσετε, σκεφτείτε το μέγεθος του χώρου και πόση συντήρηση είστε έτοιμοι να εκτελέσετε. Συχνά συνιστάται η επαγγελματική βοήθεια, καθώς μπορεί να είναι δύσκολη η εγκατάσταση αυτών των δυνατοτήτων χωρίς προηγούμενη εμπειρία.

Θα το βρεις τα τσιμεντένια σιντριβάνια θα διαρκέσουν περισσότερο, είτε πρόκειται για μικρές εκδόσεις, σιντριβάνια κήπου, αναγεννησιακά σιντριβάνια ή εκδόσεις ιταλικής βαθμίδας. Με αγορές μέσω Διαδικτύου, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ανά επωνυμία και τιμή και να αποφύγετε τον φόρο επί των πωλήσεων και τα έξοδα αποστολής.

Διακόσμηση τοίχου

Με μερικά απλά στοιχεία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εντελώς νέα ατμόσφαιρα. Ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι απλά να βάψετε τους τοίχους.

Ένα φρέσκο ​​παλτό μπορεί να αφαιρέσει κάθε βρωμιά ή θλίψη, κάνοντάς το να νιώθει ολοκαίνουργιο. Από εκεί, μπορείτε να προσθέσετε επιτοίχια (όπως εκτυπώσεις τέχνης ή φωτογραφίες) για πολύχρωμες πινελιές και εμπνευσμένα γραφικά.

Η ταπετσαρία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε υφή και χρώμα σε έναν κατά τα άλλα βασικό χώρο. Επιλέξτε από εκτυπώσεις όπως φλοράλ, γεωμετρικά και άλλα – ή επιλέξτε μια σταθερή απόχρωση που συμπληρώνει τα υπάρχοντα έπιπλα σας.

Για κάτι μοναδικό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τεχνικές στένσιλ σε έναν εστιακό τοίχο σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Αυτό θα προσελκύσει την προσοχή σε βασικούς τομείς, διατηρώντας παράλληλα τα πράγματα κλασικά.

Κομμάτια προφοράς

Η προσθήκη πινελιών στο σπίτι σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να του δώσετε μια γρήγορη και κομψή αναμόρφωση. Τα κομμάτια έμφασης είναι ο τέλειος τρόπος για να φρεσκάρετε ένα δωμάτιο μέσα σε λίγα λεπτά.

Δίνουν σε κάθε χώρο μια εντυπωσιακή αίσθηση που μπορεί να τον μεταμορφώσει από συνηθισμένο σε εξαιρετικό. Είτε ψάχνετε για κάτι μικρό είτε μεγάλο, υπάρχει μια πληθώρα κομματιών έμφασης εκεί έξω που είναι φιλικά προς τον προϋπολογισμό και αισθητικά ευχάριστα.

Φωτίστε τους θαμπούς χώρους με έντονες εκτυπώσεις και χρώματα. Μαξιλάρια έμφασης και ριχτάρια σε φωτεινές αποχρώσεις θα δώσουν στο σαλόνι σας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Αν νιώθετε περιπετειώδεις, δοκιμάστε να προσθέσετε ένα vintage χαλί ή έργο τέχνης στο μείγμα για μια εκλεκτική εμφάνιση. Ο φωτισμός έμφασης είναι επίσης δημοφιλής, επομένως σκεφτείτε τις απλίκες τοίχου ή ακόμα και τα κηροπήγια για να δημιουργήσετε μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα.

Βήμα 1: Αναλύστε τους αριθμούς

Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε ανακαίνιση σπιτιού – όπως η ανακαίνιση κουζίνας ή μπάνιου, η προσθήκη μιας προσθήκης, η κατασκευή ενός νέου τμήματος στο σπίτι και άλλα μεγάλα έργα ανακαίνισης, εκτελέστε ορισμένους οικονομικούς αριθμούς για να καθορίσετε εάν η ανακαίνιση είναι μια έξυπνη επένδυση.

Οι αριθμοί περιλαμβάνουν το εκτιμώμενο κόστος, την εκτίμηση της αξίας κατοικίας, το κόστος χρηματοδότησης και άλλους σχετικούς υπολογισμούς.

Εξετάστε αυτά τα ζητήματα που σχετίζονται με το κόστος για την αναδιαμόρφωση έναντι της αγοράς νέου σπιτιού.

σύνδεσμοι προς την εσωτερική σελίδα (ανοίγει νέα νίκη)

Βήμα 2: Συλλέξτε ιδέες

Το 2ο βήμα για τον προγραμματισμό σας ανακαίνιση σπιτιού αποφασίζει τι θα θέλατε να κάνετε.

Θα είναι ένα –

  • ανακαινίζοντας την κουζίνα ή το μπάνιο σας,
  • μετατροπή της σοφίτας ή του υπογείου,
  • προσθήκη μιας προσθήκης ή επέκτασης στο σπίτι,
  • αλλάζοντας το κατάστρωμα ή το αίθριο σας σε δωμάτιο για όλες τις εποχές,
  • αναβάθμιση του σπιτιού με νέα παράθυρα, πόρτες και δάπεδα,
  • επανασχεδιάζοντας το τοπίο σας με νέα χαρακτηριστικά,
  • ή κάτι άλλο.

Ξεκινήστε να συλλέγετε ιδέες αναφέροντας τη συλλογή μας με ανάλυση αναδιαμόρφωσης: προβολή καταλόγου

Βήμα 3: Σχεδιάστε τις απαιτούμενες προδιαγραφές

Το βήμα 3 είναι να σκιαγραφήσετε τις ιδέες σας σε χαρτί (ή ψηφιακά) και να αναπτύξετε το σχέδιο προδιαγραφών.

Το σχέδιο προδιαγραφών καθορίζει τον τύπο ανακαίνιση σπιτιού υλικά, αντικείμενα και σχεδιαστικές εκτιμήσεις που θα χρειαστούν. Θα περιέχει επίσης τις προδιαγραφές του προϊόντος για κάθε στοιχείο ανακαίνισης.

Θα χρησιμοποιήσετε το σχέδιο προδιαγραφών και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό για να προσφέρετε το έργο σε έναν ανάδοχο.

σύνδεσμοι προς την εσωτερική σελίδα (ανοίγει νέα νίκη)

Βήμα 4: Βρείτε έναν ανάδοχο

Το βήμα 4 είναι η εύρεση και η διαπραγμάτευση της σύμβασης με έναν ανάδοχο αναδιαμόρφωσης.

Δώσε το δικό σου ανακαίνιση σπιτιού ιδέες και προδιαγραφές σε έναν ανάδοχο για έλεγχο και ανάλυση προσφοράς. Χρησιμοποιήστε το τοπικό δίκτυο (ευθυγραμμισμένο με το HomeAdvisor) για να βρείτε τον κατάλληλο ανάδοχο για το έργο σας.

Ελέγξτε τους οδηγούς για την επιλογή και τη διαπραγμάτευση αναδόχου.

σύνδεσμοι προς την εσωτερική σελίδα (ανοίγει νέα νίκη)

Βήμα 5: Χρηματοδότηση του Έργου σας

Το βήμα 5 είναι η διευθέτηση της χρηματοδότησης αφού επιλέξετε τον ανάδοχο και ολοκληρώσετε τη σύμβαση για το έργο σας.

Η χρήση της αξίας του μετοχικού κεφαλαίου στο σπίτι σας είναι μία από τις καλύτερες επιλογές χρηματοδότησης ανακαίνιση σπιτιού. Ξεκινήστε με μια πιστωτική γραμμή μετοχικού κεφαλαίου κατοικίας ή χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα τραπεζικού μετοχικού κεφαλαίου.

Άλλες επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν αναχρηματοδότηση με μετρητά, προσωπικές αποταμιεύσεις ή/και χρηματοδότηση από εργολάβους οικιακής βελτίωσης.

σύνδεσμοι προς την εσωτερική σελίδα (ανοίγει νέα νίκη)

Βήμα 6: Διαχείριση του Έργου

Το βήμα 6 είναι όπου ξεκινά το έργο.

Ξεκινά με τη ρύθμιση του χώρου εργασίας, την αφαίρεση όλων όσων πρέπει να αντικατασταθούν, την εγκατάσταση ηλεκτρικών συνδέσεων και συνδέσεων δικτύου, την τοποθέτηση των τελικών πινελιών κ.λπ.

Σημαίνει επίσης συνεργασία με τον ανάδοχο, διαχείριση του έργου και λήψη του ανακαίνιση σπιτιού επιθεωρήθηκε πριν από την αποδέσμευση τυχόν κεφαλαίων.

σύνδεσμοι προς την εσωτερική σελίδα (ανοίγει νέα νίκη)

Επαναφορά υφιστάμενων επίπλων

Αυτή είναι μια ιδανική επιλογή εάν θέλετε να ανανεώσετε το σπίτι σας, έχοντας παράλληλα υπόψη τον προϋπολογισμό σας. Αυτή η επιλογή επιτρέπει μια μοναδική και εξατομικευμένη εμφάνιση που αντανακλά τον χαρακτήρα του σπιτιού σας.

Θα μπορούσες δώστε νέα ζωή σε ένα παλιό έπιπλο με χρώμα, λεκέ ή ταπετσαρία. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με την τρέχουσα διακόσμηση του δωματίου σας.

Εναλλακτικά, μετατρέψτε έναν τύπο αντικειμένου σε κάτι άλλο εντελώς. Για παράδειγμα, μια ξεπερασμένη συρταριέρα μπορεί να μετατραπεί σε πάγκο αποθήκευσης – και μπορείτε να προσθέσετε τροχούς για εύκολη μετακίνηση.

Μια ρουστίκ σκάλα μπορεί να μετατραπεί σε ράφι, χάρη σε μερικά εύχρηστα στηρίγματα τοίχου.

Δημιουργήστε μερικά εφέ φωτισμού

Ο φωτισμός μπορεί να κάνει ή να χαλάσει την εμφάνιση και την αίσθηση οποιουδήποτε δωματίου και η προσθήκη δραματικού φωτισμού θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας όμορφης ατμόσφαιρας.

Οι απλίκες τοίχου, τα μαλακά φανάρια και οι μίνι πολυέλαιοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τόνοι κατά μήκος των τοίχων ή γύρω από έπιπλα (όπως καναπέδες και πολυθρόνες). Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να προσθέσετε φωτιστικά πάνω από τα ντουλάπια ή κατά μήκος των θυρών για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα λάμψης.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε διακόπτες dimmer, οι οποίοι θα σας επιτρέψουν να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα ανάλογα με τις ανάγκες σας σε διαφορετικές ώρες της ημέρας ή της νύχτας. Εάν αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες πυρακτώσεως με εκδόσεις LED, θα διαρκέσουν περισσότερο. Επειδή καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, θα συμβάλουν επίσης στη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Εγκαταστήστε το A Kitchen Island

Ένα νησί κουζίνας είναι μια εξαιρετική προσθήκη που μπορεί να προσθέσει χαρακτήρα, λειτουργικότητα και στυλ στο δωμάτιό σας. Εάν αφήσετε χώρο κάτω από αυτό, μπορείτε να τοποθετήσετε καρέκλες παντού. Αυτό θα επιτρέψει στα παιδιά σας να κάθονται και να συνομιλούν ή να κάνουν την εργασία ενώ εσείς μαγειρεύετε το γεύμα.

Αρχικά, αποφασίστε για το μέγεθος του νησιού που ταιριάζει καλύτερα στον χώρο σας. Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως οι ανάγκες αποθήκευσης, τα μεγέθη της συσκευής και οι διαστάσεις του πάγκου.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι αφήνετε αρκετό χώρο για κίνηση γύρω από αυτό. Εάν συνδεθείτε στο Διαδίκτυο, μπορείτε να δείτε τα νησιά της κουζίνας, να λάβετε μερικές συμβουλές και να επικοινωνήσετε με επαγγελματίες εγκαταστάτες εάν απαιτείται.

Σκεφτείτε τα έπιπλα πολλαπλών χρήσεων

Όχι μόνο είναι εξαιρετικό για μικρούς χώρους, αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν αισθητικά ευχάριστο χώρο καθιστικού χωρίς να σπάσετε τα χρήματα.

Χρησιμοποιήστε οθωμανούς που μπορούν να λειτουργήσουν ως επιπλέον καθίσματα ή ως μικρά τραπέζια για σνακ ή ποτά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε κομμάτια με χαρακτηριστικά αποθήκευσης, όπως κρεβάτια ή λεκάνες με συρτάρια/ράφια από κάτω.

Ένας καναπές-κρεβάτι είναι ένα στοιχείο δύο σε ένα που είναι τέλειο για μικρούς χώρους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως άνετο καθιστικό όσο και ως κρεβάτι επισκέπτη όταν χρειάζεται.

Ο καναπές-κρεβάτι απλά διπλώνει σε ένα στρώμα πλήρους μεγέθους, με ελάχιστη προσπάθεια. Επιπλέον, τα σχέδια έρχονται σε διάφορα χρώματα και στυλ για να ταιριάζουν με οποιοδήποτε θέμα διακόσμησης.

άλλα σχετικά άρθρα ενδιαφέροντος:

Αναβαθμίστε το δάπεδό σας

Από δάπεδα από μασίφ ξύλο μέχρι πλακάκια laminate, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες κομψές επιλογές που ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε προϋπολογισμό. Σε χώρους όπως κουζίνες και μπάνια, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα αδιάβροχο υλικό που είναι εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί.

Για οικογενειακά δωμάτια ή υπνοδωμάτια, πιο μαλακά υλικά όπως το χαλί παρέχουν άνεση κάτω από τα πόδια, καθώς και ηχομόνωση. Το ξύλινο δάπεδο είναι ιδανικό για πολυσύχναστα σαλόνια και μπορείτε να προσθέσετε χαλιά για να βελτιώσετε τη διακόσμηση του δωματίου.

Αναμφίβολα θα έχετε βρει μία ή δύο προτάσεις που έχουν απήχηση και που θα θέλετε να ακολουθήσετε. Με τη σωστή έρευνα, συμβουλές και επιλογές αγορών, μπορείτε να κάνετε τεράστια διαφορά.

Η ανακαίνιση του σπιτιού σας θα είναι επιτυχής και κάτι που θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια στο μέλλον.

σημειώσεις

Πίστωση εικόνας: μερικές ιδέες διακόσμησης κατά την ανακαίνιση του σπιτιού σας από το envato.com

τέλος της ανάρτησης… παρακαλώ κοινοποιήστε το!

|________________________________________________________________|

ανάλυση φωτογραφίες μορφές οδηγούς

Χρήσιμο άρθρο; Αφήστε μας ένα γρήγορο σχόλιο παρακάτω.
Και παρακαλώ μερίδιο αυτό το άρθρο στα κοινωνικά σας δίκτυα.