Να ευθυγραμμιστείτε με έναν εργοδότη σε αιτήσεις και συνεντεύξεις

Να ευθυγραμμιστείτε με έναν εργοδότη σε αιτήσεις και συνεντεύξεις

Februar 6, 2018 0 Von admin

‚Γιατί πρέπει να σε προσλαβουμε?‘ Μια ερώτηση που τίθεται από πολλούς πτυχιούχους εργοδότες σε συνεντεύξεις για να αξιολογήσουν τα κίνητρα των υποψηφίων. Η Ανώτερη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας των Νομικών Σχολών Warwick, Rachel Vacalopoulos, προτείνει ότι το να πείσεις τον εργοδότη ότι μοιράζεσαι τις αξίες του θα σε βοηθήσει να πετύχεις δείχνοντας ότι ταίριαζες.

Κάποτε ρώτησα μια οικογενειακή φίλη ποιο ήταν το μυστικό για τον μακρύ και ευτυχισμένο γάμο της. Η απάντησή της; „Κοινές αξίες“. Μόνο αυτό είπε. Το έκανε να ακούγεται τόσο εφικτό με την απλότητά του… είναι αυτό πραγματικά το μυστικό για κάθε επιτυχημένη μακροχρόνια σχέση, γάμο ή άλλο; Φαίνεται βεβαίως ότι οι περισσότεροι οργανισμοί συμφωνούν ότι είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε, με τη βιβλιογραφία προσλήψεων πολλών εταιρειών να υπογραμμίζει τη σημασία που δίνουν στο να βρουν τα κατάλληλα άτομα για τον χώρο εργασίας τους. Φράσεις όπως «Ψάχνουμε κάποιον που να ταιριάζει με τις αξίες μας» και ‚Θέλουμε ανθρώπους ευθυγραμμισμένους με τις βασικές μας αξίες» ανέβει πολύ.

Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκω τον εαυτό μου να λέω το ίδιο πράγμα όταν μιλάω σε οποιονδήποτε που έρχεται μια συνέντευξη – προσπαθήστε να ευθυγραμμιστείτε με τις αξίες και την κουλτούρα της εταιρείας όταν απαντάτε σε ερωτήσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι αυτό ακούγεται καλό. Αλλά δεν ξέρουν πάντα πώς να το κάνουν. Όπως με πολλά πράγματα, ξεκινάει με…..

Κάνοντας την Έρευνά σας

Πάντα προτείνω να ξεκινήσετε με τον ιστότοπο του οργανισμού. Αυτό είναι ένα μέρος για πληροφορίες με γνώμονα την εταιρεία. Η εταιρεία μπορεί να πει ποιες είναι οι αξίες της και να προωθήσει τα δυνατά της σημεία, με την ελπίδα να μετατρέψει τους επισκέπτες του ιστότοπου σε πελάτες. Συχνά, στην ενότητα «Σχετικά με εμάς» του ιστότοπου μιας εταιρείας, υπάρχει κάποιου είδους δήλωση σχετικά με το τι είναι η εταιρεία. Κάτι όπως,

«Είμαστε μια προνοητική παγκόσμια δικηγορική εταιρεία με εξειδίκευση σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, τεχνολογία και επικοινωνία και ιδιωτικά κεφάλαια. Οι άνθρωποι μας οδηγούνται να είναι οι καλύτεροι στον τομέα τους, με πραγματική εστίαση στη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες. Αναγνωρίζουμε τη σημασία της συνεργασίας και εργαζόμαστε πέρα ​​από τα γραφεία και τα σύνορα για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας λαμβάνουν νομικές λύσεις και υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης».

Εάν μπορείτε να θυμηθείτε τι έχει πει η εταιρεία για τον εαυτό της όταν βρίσκεστε στην αίθουσα συνεντεύξεων, αυτό μπορεί να δείξει ότι έχετε κάνει κάποια έρευνα. Έχετε κοιτάξει τουλάχιστον τον ιστότοπό τους. Ελεγχος. Αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα το ελάχιστο που θα περίμεναν από κάποιον που θέλει μια δουλειά στον οργανισμό του! Αλλά αν θέλετε πραγματικά αυτή τη μεταπτυχιακή εργασία ή την πρακτική άσκηση, τότε το παν είναι να δημιουργήσετε δεσμούς μεταξύ εσάς και της εταιρείας.

Πάρτε το παράδειγμα δήλωσης αποστολής παραπάνω. Θα πρότεινα να το διαβάσετε ξανά, αυτή τη φορά επιλέγοντας και υπογραμμίζοντας τις λέξεις-κλειδιά που σας λένε κάτι για το τι θα μπορούσε να είναι σημαντικό για αυτήν την εταιρεία. Μόλις έχετε αυτές τις λέξεις-κλειδιά, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να βρείτε παραδείγματα από τη δική σας εμπειρία που ταιριάζουν (όσο το δυνατόν περισσότερο) με αυτές τις ιδέες. Συχνά προτείνω να χωρίσετε ένα χαρτί Α4 στη μέση με μια κάθετη γραμμή στη μέση και να γράψετε τις λέξεις-κλειδιά στη μία πλευρά της σελίδας και να δώσετε στοιχεία από τη δική σας εμπειρία στην άλλη πλευρά. Για παράδειγμα,

  • Προνοητικός/Βραβείο Δούκα του Εδιμβούργου: σχεδιασμός αποστολής και έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας.
  • Παγκόσμια/Εκπαιδεύτηκε στο Ντουμπάι για το μεγαλύτερο μέρος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: πέρασε το περασμένο καλοκαίρι σε ένα ταξίδι 4 εβδομάδων στην Αφρική για να επεκτείνει την εμπειρία και να γίνει εθελοντής σε ένα σχολικό έργο εκεί έξω. Pro Bono-Death Penalty Project (ΗΠΑ).
  • Οδήγησε/Σχεδίασε και διοργάνωσε έναν μαραθώνιο άσκησης με χορηγία: Συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.000 £ τον πρώτο χρόνο, με στόχο να διπλασιαστούν το δεύτερο έτος. Στην πραγματικότητα συγκεντρώσαμε £2.854, οπότε ξεπεράσαμε τον στόχο μας.
  • Χτίζοντας σχέσεις/Εργασιακή εμπειρία: επιστρέφω κάθε καλοκαίρι στη μερική μου εργασία στο Co-Op. Μείνετε πάντα σε επαφή με τον διευθυντή. Οικοδομήθηκε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία με τα χρόνια. Πρόσφατα προήχθη σε επόπτη κατά τη διάρκεια πανεπιστημιακών διακοπών.
  • Συνεργασία/Ομαδική εργασία: η ομάδα ράγκμπι του πανεπιστημίου έφτασε στους ημιτελικούς του Διαπανεπιστημιακού Διαγωνισμού 2015 και 2016.
  • Παγκόσμιας κλάσης/Ακαδημαϊκό επίτευγμα: κορυφαίες βαθμολογίες για την ενότητα στο πρώτο έτος. Παίξτε τρομπέτα σε υψηλό επίπεδο αλλά εργάζεστε προς την 8η τάξη αυτό το καλοκαίρι.

Κοιτάζοντας πέρα ​​από τον Ιστότοπο της εταιρείας

Άλλοι πόροι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια πραγματική εικόνα της εταιρείας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Κελάδημα δείτε τυχόν συνδέσμους μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την εταιρεία. Αυτός είναι ένας πραγματικά καλός τρόπος για να κατανοήσουν τι είναι σημαντικό για αυτούς

You Tube Οι εργοδότες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα δικά τους κανάλια στο You Tube για να αυξήσουν το προφίλ τους και την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας τους

Marketline Διαθέσιμο μέσω του ιστότοπου Careers and Skills του Warwick είναι μια βάση δεδομένων που παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες και αντικειμενική ανάλυση τομέων και βιομηχανιών

Εάν μπορείτε να ευθυγραμμιστείτε επιτυχώς με την εταιρεία, τότε θα μπορούσατε κάλλιστα να παρατάξετε αυτήν την πρακτική άσκηση, την τοποθέτηση ή τη μεταπτυχιακή εργασία!