Οι απαιτήσεις των εργοδοτών και πώς να τις καλύψετε!

Οι απαιτήσεις των εργοδοτών και πώς να τις καλύψετε!

Januar 12, 2021 0 Von admin

Η πρόσληψη πτυχιούχων συνεχίζεται καθ‘ όλη τη διάρκεια της εαρινής περιόδου και πολλοί από εσάς θα σχεδιάζετε να υποβάλετε αίτηση για εργασιακή εμπειρία εργοδοτών και ευκαιρίες μεταπτυχιακών σπουδών. Είναι μια καλή στιγμή να αναλογιστείτε τις απαιτήσεις των εργοδοτών και πώς να τις ανταποκριθείτε.

Ένα καλό πτυχίο από ένα καλό πανεπιστήμιο

Το Warwick έχει ισχυρή φήμη τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε εθνικό επίπεδο και πρέπει να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να ευθυγραμμιστείτε με τους εργοδότες και τις ευκαιρίες που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής σας. Πολλοί εργοδότες θέτουν μια απαίτηση 2:1 για τα μεταπτυχιακά τους προγράμματα (αυτό ισχύει και για ορισμένα μεταπτυχιακά μαθήματα), επομένως το να είναι σε καλό δρόμο για την επίτευξη αυτού του δίνει το μεγαλύτερο εύρος επιλογών. Κάποιοι θα εξετάσουν το 2:2 και όλοι θα λάβουν υπόψη συγκεκριμένες ελαφρυντικές περιστάσεις. Θυμηθείτε ότι υπάρχουν απόφοιτοι του Warwick που κέρδισαν 2:2 ή λιγότερο και τώρα εργάζονται σε επιτυχημένες καριέρες. Η τάξη του πτυχίου σας δεν σας καθορίζει και μετά από μερικά χρόνια στη δουλειά παύει να γίνεται σημαντική. Σημασία έχει η εμπειρία σου, τι έχεις πετύχει και πώς τη χρησιμοποιείς για να προχωρήσεις στην καριέρα σου.

Δεξιότητες απασχολησιμότητας

Ενώ ορισμένοι απόφοιτοι συνεχίζουν να εργάζονται σε τομείς που σχετίζονται στενά με το πτυχίο τους, πολλοί περισσότεροι το χρησιμοποιούν ως σκαλοπάτι σε θέσεις εργασίας όπου η πειθαρχία του θέματος δεν είναι σημαντική. Οι περισσότεροι εργοδότες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις δεξιότητες ενός υποψηφίου παρά για το αντικείμενο του πτυχίου τους. Αναζητούν δεξιότητες που θα επιτρέψουν σε έναν απόφοιτο να είναι επιτυχημένος στον οργανισμό του. Εκτιμούν την αυτοδυναμία, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών δεξιοτήτων για να θέτουν στόχους και στόχους, να οργανώνουν το χρόνο σας για να τους επιτύχουν και να συνεχίζουν όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Οι εργοδότες θέλουν ανθρώπους που καταλαβαίνουν πώς να οικοδομούν σχέσεις και να συνεργάζονται καλά με τους άλλους με σεβασμό και συνεργασία. Αναζητούν διανοητικές και σκεπτικές δεξιότητες, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και εμπορική επίγνωση. κατανόηση του τι συμβαίνει στον κόσμο και τον αντίκτυπό του στον τομέα και σε συγκεκριμένους εργοδότες/επιχειρήσεις στους οποίους κάνετε αίτηση.

Κάθε χρόνο Bright Network1 (Bright Network, 2020) διεξάγουν μια έρευνα με τα μέλη φοιτητές και τους εργοδότες τους σχετικά με το «Τι θέλουν οι πτυχιούχοι εργοδότες». Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι η επικοινωνία ήταν κορυφαία για τους εργοδότες (οι μαθητές κατετάγησαν αυτό το 3rd), μια μοίρα 2:1 ήταν 6ου για εργοδότες (1αγ για φοιτητές) και η υπάρχουσα εμπειρία στον κλάδο ήταν λιγότερο σημαντική για τους εργοδότες (κατάταξη 2nd από μαθητές). Το πάθος για την επιχείρηση κατατάχθηκε στη 2η θέσηnd από τους εργοδότες (4ου για τους μαθητές). Οι εργοδότες αναζητούν άτομα που πραγματικά θέλουν να εργαστούν για αυτούς, να κατανοήσουν την επιχείρησή τους και να δείξουν ότι θα τους ταιριάζουν.

Ικανότητα ανάληψης ευθύνης και επιρροής

μιΟι εργοδότες εκτιμούν ένα ευρύ φάσμα εμπειρίας. περιμένουν από εσάς να εμπλακείτε σε δραστηριότητες εκτός του πτυχίου σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την πανεπιστημιακή σας εμπειρία. Εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εργασία μερικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια του χρόνου και σε διακοπές για να κερδίσουν χρήματα και ότι ορισμένοι φοιτητές θα αφιερώσουν χρόνο για να αποκτήσουν περαιτέρω εμπειρία μετά την αποφοίτησή τους. Οι ευκαιρίες όπου μπορείτε να παίξετε ενεργό ρόλο, να αναλάβετε ευθύνες και να δείξετε αποδεδειγμένα αποτελέσματα είναι πολύτιμες και είναι πιο πιθανό να σας επιτρέψουν να αποδείξετε δεξιότητες όπως η ομαδική εργασία, η ηγεσία και η ανθεκτικότητα.

Η ανάληψη μιας θέσης ευθύνης σε μια κοινωνία παρέχει ευκαιρίες απόκτησης εμπειρίας στη διοργάνωση εκδηλώσεων, π.χ. mooting, συνεντεύξεις πελατών και διαγωνισμούς. Η Νομική Σχολή του Warwick, για παράδειγμα, παρέχει νομικά έργα (π.χ. Death Penalty Project) και, μέσω της συνεργασίας του με το Νομικό Κέντρο της Κεντρικής Αγγλίας (Warwick LinC), έργα δημοσίου δικαίου. Δείτε εξωτερικούς διαγωνισμούς και Εθελοντές Warwick. Η εκτεταμένη πρακτική άσκηση και η εργασιακή εμπειρία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών παρέχουν ευκαιρίες για ανάληψη ευθύνης για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων. Ωστόσο, προγράμματα όπως τα προγράμματα διακοπών δικηγορικών γραφείων που εστιάζουν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με την οργάνωση/ρόλο των εκπαιδευομένων είναι απίθανο να παρέχουν στοιχεία για τις δεξιότητες λόγω της βραχυπρόθεσμης φύσης τους (1-2 εβδομάδες). Αυτό ισχύει επίσης για διαδικτυακές πρακτικές, όπως αυτές που διατίθενται μέσω του Forage (πρώην InsideSherpa), οι οποίες παρέχουν πληροφορίες για τους τομείς εργασίας και τους εργοδότες και συμβάλλουν στην ανάπτυξη εμπορικής ευαισθητοποίησης.

Απόδειξη των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων σας

Η διαδικασία πρόσληψης βασίζεται σε στοιχεία. Οι ερωτήσεις αιτήσεων και συνεντεύξεων και οι δραστηριότητες του κέντρου αξιολόγησης σχετίζονται με τις απαιτήσεις ικανότητας του εργοδότη και αναζητούν επιτακτικά στοιχεία από την απόδοσή σας. Οι ερωτήσεις που βασίζονται στις ικανότητες αναζητούν αποδείξεις ότι εφαρμόζετε τις δεξιότητές σας στην πράξη.

Είναι χρήσιμο να αντιστοιχίσετε την εμπειρία σας με τις απαιτήσεις του εργοδότη για να προσδιορίσετε συγκεκριμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες έχετε επιδείξει τις απαιτούμενες δεξιότητες και παραδείγματα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια σειρά παραδειγμάτων. Αυτά θα πρέπει να είναι αυθεντικά για εσάς, επίκαιρα (κατά τα τελευταία 3 χρόνια), σχετικά και στιβαρά. Η τεχνική STARR (κατάσταση, εργασία, δράση, αποτέλεσμα, προβληματισμός) μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε στις πληροφορίες που πρέπει να παρέχετε κατά την άρθρωση της εμπειρίας και των δεξιοτήτων σας. Χρησιμοποιήστε γλώσσα υψηλού αντίκτυπου (ενεργητικά ρήματα) για να επισημάνετε τις μικροδεξιότητες που χρησιμοποιήσατε.

Κίνητρο προς τους επιχείρηση

Η κατανόηση του τι είναι σημαντικό για εσάς και τι σας παρακινεί είναι το βασικό σημείο εκκίνησης για τον προγραμματισμό της σταδιοδρομίας. Χρησιμοποιήστε το για να ευθυγραμμιστείτε με ευκαιρίες που σας ενδιαφέρουν και για τις οποίες πιστεύετε ότι ταίριαζατε. Περαιτέρω έρευνα θα σας επιτρέψει να αναπτύξετε την κατανόησή σας για την επιχείρηση, τη βάση πελατών/πελατών και την εργασιακή κουλτούρα. Στη συνέχεια, είστε σε καλύτερη θέση να εξετάσετε πόσο καλά ταιριάζει αυτό με τις αξίες, τα ενδιαφέροντα, τις δυνάμεις και τις δεξιότητές σας και να αποφασίσετε εάν θα υποβάλετε αίτηση. Εάν δεν αφιερώσετε χρόνο για να ερευνήσετε τον ρόλο του εργοδότη/της εργασίας και να σκεφτείτε πώς αυτό ταιριάζει με τις αξίες και τις δεξιότητές σας, τότε είναι πιθανό να δυσκολευτείτε να εκφράσετε τα κίνητρά σας και την καταλληλότητά σας σε αιτήσεις και συνεντεύξεις.

Οι εργοδότες αναζητούν υποψηφίους που θέλουν πραγματικά να εργαστούν για αυτούς. Προσλαμβάνουν δυνατότητες (όχι το ολοκληρωμένο άρθρο) και οι υποψήφιοι γίνονται πολύτιμοι όταν υπάρχει ξεκάθαρα διατυπωμένη επιθυμία να εργαστούν για την εταιρεία (βάσει εις βάθος έρευνας). Το πάθος για την επιχείρηση πρέπει να είναι εκεί στην αρχή!

  1. Bright Network (2020) «Τι θέλουν οι πτυχιούχοι εργοδότες» 2020.