Πώς να προσληφθείτε σε μια νεοσύστατη εταιρεία

Πώς να προσληφθείτε σε μια νεοσύστατη εταιρεία

Mai 15, 2018 0 Von admin

Ενώ και οι δύο δημιουργούνται από επιχειρηματίες, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των νεοφυών επιχειρήσεων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) όσον αφορά τα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Ένα χαρακτηριστικό μιας start up είναι ότι έχει δυνατότητες ανάπτυξης, να γίνει μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας και να δημιουργήσει μια εντελώς νέα αγορά. Σε αυτό το ιστολόγιο, ο προσκεκλημένος συγγραφέας Austin Saturday, βοηθός μάρκετινγκ από την Click Mechanic (μια εκκίνηση που δημιουργήθηκε το 2012) παρέχει πληροφορίες σχετικά με την τυπική διαδικασία πρόσληψης και προσφέρει συμβουλές για το πώς να προσληφθείς από μια νεοσύστατη εταιρεία.

Πώς προσλαμβάνουν οι νεοσύστατες επιχειρήσεις;

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι γενικά ένα περιβάλλον γρήγορου ρυθμού, με πολλές διαφορετικές πιέσεις και ενδιαφερόμενα μέρη που δίνει μεγάλη έμφαση στην εσωτερική ομάδα ώστε να προσλαμβάνει γρήγορα και να διασφαλίζει ότι έχει τα κατάλληλα άτομα. Οι περιορισμένοι πόροι των νεοσύστατων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα κατά τη βρεφική τους ηλικία, σημαίνει ωστόσο ότι μπορεί να μην βλέπετε τόσες ευκαιρίες όσες θα έπρεπε. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί πίνακες θέσεων εργασίας εκκίνησης όπου μπορείτε να βρείτε πολλές ευκαιρίες όπως π.χ. workinstartups.com ωστόσο. Η άλλη μοναδική πτυχή της πρόσληψης νεοσύστατων επιχειρήσεων είναι τα πολλά βήματα ή οι προκλήσεις για να διασφαλιστεί ότι θα προσληφθεί το σωστό άτομο. Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι πιθανότατα θα ολοκληρώσουν μια σειρά από συνεντεύξεις και δοκιμές για να τις επεκτείνουν με διαφορετικούς τρόπους – στο ClickMechanic έχουμε μια διαδικασία πρόσληψης 10 βημάτων.

Τι αναζητούν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στους αιτούντες;

Άτομα που θέλουν να εξελίξουν τον εαυτό τους και την καριέρα τους. Οι ρόλοι εκκίνησης είναι μοναδικοί στο ότι θα σας ζητηθεί συνεχώς να καλύψετε πολλούς διαφορετικούς ρόλους, γεγονός που σας προσφέρει μια πολύ ευρύτερη εμπειρία μιας επιχείρησης. Ενώ αναπτύσσετε τις μεταβιβάσιμες δεξιότητές σας, ακονίζετε επίσης μια καλύτερη κατανόηση του βασικού σας ρόλου, καθώς σας δίνεται συχνά μεγαλύτερη ευθύνη για τα καθήκοντα που θα θέλατε να εργαστείτε. Η έμφαση δίνεται σίγουρα στην αυτο-ανάπτυξη και αυτή είναι μια βασική πτυχή που αναζητούμε μέσα στους ανθρώπους.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό μέρος της διαδικασίας πρόσληψης;

Η τηλεφωνική συνέντευξη είναι μια σύντομη συνομιλία 10-15 λεπτών, αλλά μιλάει πολύ για το είδος του αιτούντος που είστε. Συχνά οι άνθρωποι δεν το αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο, αλλά αυτή είναι η πρώτη σας εντύπωση και ευκαιρία να λάμψετε. Μικρές λεπτομέρειες σχετικά με την κλήση, όπως ο τρόπος που απαντάτε στο τηλέφωνο και οι τρόποι σας μπορούν να υπαγορεύσουν εάν λάβετε μια θέση. Συχνά γίνεται λιγότερη προετοιμασία για μια τηλεφωνική συνέντευξη, αλλά, σε αντίθεση με μια προσωπική συνέντευξη, μπορείτε να έχετε κολλημένες σημειώσεις παντού γύρω σας για να σας βοηθήσουν να περάσετε την κλήση. Οι πιο σημαντικές σημειώσεις πρέπει να περιλαμβάνουν το βιογραφικό σας, λεπτομέρειες για την επιχείρηση και όλες αυτές τις σημαντικές ερωτήσεις μετά τη συνέντευξη. Αυτές οι ερωτήσεις είναι ζωτικής σημασίας για να γνωρίσετε τους ανθρώπους πίσω από την επιχείρηση καθώς και για να βεβαιωθείτε ότι είναι η κατάλληλη για εσάς. Το να κάνετε ρηχές, πρακτικές ερωτήσεις, όπως η διεύθυνση της εταιρείας ή ακόμα και το τι κάνει η εταιρεία, αποθαρρύνεται πάντα, καθώς δείχνει λίγη έρευνα ή προετοιμασία.

Τι κάνει έναν ερωτώμενο να ξεχωρίζει;

Η καλή προετοιμασία μπορεί να κάνει έναν μέσο υποψήφιο να λάμψει. Καταβάλλοντας επιπλέον προσπάθεια, κάνοντας έρευνα και πρόβα, δείχνει σε κάθε εργοδότη ότι είναι πιθανό να καταβάλεις παρόμοιες προσπάθειες στον ρόλο. Αυτή η προετοιμασία είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα για να βεβαιωθείτε ότι ο ρόλος και η εταιρεία ταιριάζουν καλά και για εσάς. Μερικοί καλοί τρόποι προετοιμασίας είναι:

  • Επικοινωνήστε με τους τρέχοντες υπαλλήλους στο Linkedin
  • Ψάξτε λίγο για την ανάπτυξη της επιχείρησης
  • Δείτε τα δελτία τύπου για να σας δώσουν μια ιδέα για το τι είναι περήφανοι
  • Προσαρμόστε το βιογραφικό σας με δεξιότητες σχετικές με τον ρόλο
  • Μάθετε περισσότερα για την αγορά τους και δοκιμάστε το προϊόν τους

Γιατί κάποιος πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας start-up έναντι ενός προγράμματος grad;

Τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών δίνουν μια σταθερή δομή στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας, παρέχοντάς σας μια σαφή διαδρομή μέσω των ρόλων εισαγωγικού επιπέδου προς τη μεσαία διοίκηση. Πολλοί θα αναλάβουν προγράμματα αποφοίτησης ως φυσική εξέλιξη στο σχολείο, το πανεπιστήμιο και μετά σε μια εταιρεία, που σημαίνει ότι θα εισέλθετε στον εργασιακό κόσμο μαζί με άλλους στην ηλικία σας. Ωστόσο, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι με μπάλα και οι θέσεις εργασίας συχνά στερούνται δομής υπέρ της ανεξαρτησίας και της ποικιλίας. Από εσάς αναμένεται να προσαρμοστείτε σε νέες προκλήσεις και να είστε καινοτόμοι, επεκτείνοντας το σύνολο των δεξιοτήτων σας πέρα ​​από τον αρχικό σας ρόλο. Αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξή σας είναι συνήθως ανεξάρτητη και μπορεί να εκτοξεύσει την καριέρα σας με βάση την προσπάθεια που καταβάλλετε σε αυτήν. Συχνά οι ασκούμενοί μας πηγαίνουν από την αρχή στη διαχείριση μέρους των εργασιών μας μέσα σε λίγους μήνες έως ένα χρόνο.

Ποια βασική συμβουλή θα δίνατε στους υποψήφιους;

Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία είναι η κατάλληλη για εσάς. Το να σε παρασύρει ένα μεγάλο όνομα ή ο μισθός μπορεί να τελειώσει άσχημα αν δεν σκεφτείς πώς θα ταίριαζες σε αυτήν την εταιρεία. Όντας εντελώς εξουθενωμένοι ή σε κατάθλιψη, η καθημερινή εργασία θα επιβαρύνει εσάς και το πάθος σας να εργαστείτε σε έναν κλάδο. Η διαδικασία της συνέντευξης είναι η ευκαιρία σας να μάθετε για την εταιρεία, είναι αμφίδρομη πληροφόρηση.