Τα οφέλη του χρονισμού της δραστηριότητάς σας στο Instagram και πώς να το κάνετε – THE STUDENT LIFE BLOG

Τα οφέλη του χρονισμού της δραστηριότητάς σας στο Instagram και πώς να το κάνετε – THE STUDENT LIFE BLOG

März 3, 2021 0 Von admin

Σε σενάριο Τζόρνταν Μάρεϊ

Εικόνα εξωφύλλου από τον Jordan Murray


Η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Instagram διαθέτει εκατομμύρια χρήστες/λογαριασμούς. Οι πιθανότητες είναι ότι έχετε επίσης λογαριασμό. Για πολλούς νέους (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου), το Instagram είναι ένας τρόπος να εκφραστούμε και να παραμείνουμε συνδεδεμένοι. Δυστυχώς, μπορεί επίσης να είναι ένας τρόπος για χάσιμο χρόνου.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από μόνα τους δεν είναι χάσιμο χρόνου, αλλά μπορεί να είναι αν πέσετε στον απύθμενο λάκκο της κύλισης στο newsfeed σας, σε προηγούμενες φωτογραφίες που έχετε δει ήδη τέσσερις φορές εκείνη την ημέρα. Είμαστε όλοι ένοχοι που το κάνουμε, κάποιοι περισσότερο από άλλους. Ωστόσο, υπάρχει ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Το Instagram έχει μια λειτουργία στις ρυθμίσεις του προφίλ σας, όπου μπορείτε να δείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε στην εφαρμογή καθημερινά. σας δίνει επίσης έναν εβδομαδιαίο μέσο όρο. Πόσο καιρό πιστεύεις ότι περνάς μια μέρα στο Instagram; 10 λεπτά? 2 ώρες? Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει.

Συνδεθείτε στο Instagram και μεταβείτε στις Ρυθμίσεις. Από εκεί, κάντε κλικ στη δραστηριότητά σας, η οποία θα σας μεταφέρει στη σελίδα δραστηριότητας. Εδώ θα δείτε τον μέσο όρο των 7 ημερών και τον χρόνο δραστηριότητάς σας για κάθε μεμονωμένη ημέρα εκείνη την εβδομάδα. Σε ορισμένους από εμάς μπορεί να μην αρέσουν τα αποτελέσματά μας, οπότε ορίστε πώς μπορούμε να εργαστούμε για να τα βελτιώσουμε.

Στην ίδια σελίδα, υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται Διαχείριση του χρόνου σας. Υπάρχουν δύο διαφορετικές επιλογές για αυτό το χαρακτηριστικό. Ορίστε τις καθημερινές ρυθμίσεις υπενθύμισης και ειδοποιήσεων. Η Ημερήσια Υπενθύμιση σάς επιτρέπει να επιλέξετε μια χρονική διάρκεια που θέλετε να περιορίσετε τη δραστηριότητά σας ανά ημέρα. Μόλις φτάσετε αυτό το όριο, το Instagram σάς στέλνει μια υπενθύμιση για να σας πει: «Ξοδέψατε __ στο Instagram σήμερα». Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποσυνδεθείτε ή να μην συνεχίσετε ξανά αργότερα μέσα στην ημέρα. Αντίθετα, σας βοηθά να σας κρατάμε ευσυνείδητους σχετικά με το χρόνο που ξοδεύετε στην εφαρμογή. Από εκεί, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να σταματήσουν να πηγαίνουν στο Instagram ή να περιορίσουν τον χρόνο που περνούν από εκείνο το σημείο και μετά την ημέρα.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό ονομάζεται Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων και είναι λίγο πιο έντονο. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε να μην λαμβάνετε συγκεκριμένες ειδοποιήσεις για το Instagram. Αυτό θα βοηθήσει ενδεχομένως να μην προσελκύσουν τους χρήστες να μπουν στην εφαρμογή, επειδή οι ειδοποιήσεις λειτουργούν ως έναυσμα για να θέλουν να ελέγξουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορείτε να επιλέξετε να θέσετε σε παύση όλες τις ειδοποιήσεις, τους ακόλουθους/ακόλουθους, τα μηνύματα, τις ιστορίες και άλλα.

Η χρήση ενός ή και των δύο από αυτά τα εργαλεία μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την επίγνωσή σας για το χρόνο που αφιερώνετε στο Instagram, καθώς και πιθανώς να μειώσει τον χρόνο που αφιερώνετε σε αυτό. Και πάλι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κάτι κακό, αλλά μερικές φορές χάνουμε τον εαυτό μας στη σωρεία ειδοποιήσεων, αναρτήσεων και ιστοριών. Η ισορροπία είναι σημαντική, ειδικά όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον πραγματικό κόσμο, επομένως είναι σημαντικό τουλάχιστον να γνωρίζουμε πώς κατανέμουμε τον χρόνο μας.