Χρήσεις και εφαρμογές για στέγνωμα υγρού κρεβατιού

Χρήσεις και εφαρμογές για στέγνωμα υγρού κρεβατιού

Oktober 5, 2022 0 Von admin

ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ ΥΓΡΟΥ ΚΡΕΒΑΤΙΟΥ

Στεγνωτήρια υγρών κρεβατιών. Ο μέσος καταναλωτής πιθανότατα δεν έχει καν ακούσει ποτέ για αυτά. Αλλά στον κόσμο του χύδην επεξεργασία, τα στεγνωτήρια ρευστής κλίνης έχουν καθιερωθεί ως αξιόπιστοι και πολυλειτουργικοί επεξεργαστές. ικανό να ολοκληρώσει μια ποικιλία κρίσιμων εργασιών.

Fluid Bed Dryers 101

Οι ξηραντήρες υγρής κλίνης, όπως υποδηλώνει το όνομά τους, χρησιμοποιούνται για την ξήρανση υλικών όπως κόκκοι, ταμπλέτες, σκόνες, λιπάσματα και πλαστικά. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε βιομηχανίες παραγωγής όπως:

 • Χημική ουσία
 • Φαρμακευτικός
 • Φαγητό
 • Γαλακτοκομείο
 • Μεταλλουργική
 • Βαφές
 • Άλλες βιομηχανίες επεξεργασίας

Οι στεγνωτήρες υγρού κρεβατιού λειτουργούν με την αρχή του ρευστοποίηση, μια διαδικασία όπου ένα υλικό μετατρέπεται από μια στατική κατάσταση που μοιάζει με στερεό σε μια δυναμική ρευστή κατάσταση. Σε αυτή τη διαδικασία, ζεστό αέριο ή αέρας εισάγεται μέσω μιας διάτρητης πλάκας διανομής στην περιοχή που συγκρατεί το υλικό. Αυτό το ζεστό αέριο διέρχεται από τα κενά μεταξύ των στερεών σωματιδίων. Καθώς αυξάνεται η ταχύτητα του αερίου ή του αέρα, οι ανοδικές δυνάμεις στα σωματίδια αυξάνονται, με αποτέλεσμα να ισούνται με τις δυνάμεις βαρύτητας που βρίσκονται παρακάτω.

Αυτό δημιουργεί μια κατάσταση ρευστοποίησης όπου τα σωματίδια αιωρούνται σε κάτι που φαίνεται να είναι ένα βραστό στρώμα υγρού. Αυτό που κάποτε κινούνταν με στερεό τρόπο μπορεί τώρα να ρέει σαν νερό. Κάθε σωματίδιο βρίσκεται σε άμεση επαφή και περιβάλλεται από το ζεστό αέριο ή αέρα – δημιουργώντας μια αποτελεσματική και ομοιόμορφη διαδικασία ξήρανσης.

Κοκκοποίηση υγρού κρεβατιού για τη διάσωση

Οι πούδρες είναι δύσκολο να δουλέψουν σε πολλές εφαρμογές σε πολλές βιομηχανίες. Είναι χαλαρά συσκευασμένα, στερούνται ομοιομορφίας και δεν ρέουν καλά όταν έρχεται η ώρα της μεταφοράς. Έτσι, οι σκόνες πρέπει να κρυσταλλωθούν σε κόκκους που έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα, καλύτερη ρευστότητα και ομοιομορφία. Σε φαρμακευτική παραγωγήΓια παράδειγμα, κοκκοποίηση σημαίνει συσσώρευση διαφόρων πρωτογενών υλικών σε σκόνη για να σχηματιστούν μεγαλύτεροι κόκκοι.

Τα συστήματα κοκκοποίησης μπορούν να συνδυαστούν με στεγνωτήρες ρευστής κλίνης έτσι ώστε οι εργασίες ξήρανσης, ανάμιξης, κοκκοποίησης, φινιρίσματος και ψύξης να ολοκληρώνονται με την ίδια διαδικασία.

Η σημασία των στεγνωτηρίων για τη φαρμακευτική βιομηχανία

Αν και είναι αλήθεια ότι η ξήρανση σε ρευστοποιημένη κλίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες βιομηχανίες, αναμφισβήτητα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπό της στα φαρμακευτικά προϊόντα. Με τη χρήση στεγνωτηρίου ρευστής κλίνης, η περιεκτικότητα σε υγρασία των φαρμακευτικών κόκκων και της σκόνης μπορεί να μειωθεί με σταθερό τρόπο. Η τεχνολογία στεγνώματος σε υγρή κλίνη έχει αντικαταστήσει την παραδοσιακή μέθοδο ξήρανσης προϊόντων σε δίσκους. το αποτέλεσμα του οποίου ήταν σημαντικά μικρότεροι χρόνοι στεγνώματος μαζί με ομοιόμορφες συνθήκες στεγνώματος για ένα ομοιόμορφο τελικό προϊόν.

Τα στεγνωτήρια υγρών κρεβατιών παρέχουν την καλύτερη λύση για το στέγνωμα πολλών προϊόντων, αλλά κυρίως προϊόντων της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Με το σύστημα, η θερμοκρασία του εισερχόμενου αέρα μπορεί να ελεγχθεί έτσι ώστε η σωστή ποσότητα υγρασίας να εξατμίζεται από την επιφάνεια του κόκκου. Μια πολύ υψηλή θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα μπορεί να οδηγήσει σε μια επιφανειακή κρούστα που εμποδίζει τη μεταφορά βαθύτερης υγρασίας στην επιφάνεια, καθυστερώντας τη διαδικασία ξήρανσης αντί να την επιταχύνει.

Τι χρειάζεστε σε ένα στεγνωτήριο υγρού κρεβατιού

Όταν θέλετε να επενδύσετε σε ένα σύστημα στεγνωτηρίου ρευστής κλίνης, λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά που είναι σημαντικά για εσάς και μην κάνετε συμβιβασμούς.

Αυτό που δεν χρειάζεστε είναι ένα παραδοσιακό στεγνωτήριο μεταφορικής ταινίας που καταλαμβάνει περισσότερο χώρο και απαιτεί περισσότερη συντήρηση. Αποφύγετε να συμβιβάζεστε με στεγνωτήριο ρευστής κλίνης με ξεπερασμένα καταστρώματα που δεν επιτρέπουν πλήρη ροή αέρα ή ομοιόμορφα κατανεμημένη θερμότητα. Καταργήστε την ανάγκη για συνεχή παρακολούθηση, λίπανση και αποφράξεις ενός παραδοσιακού στεγνωτηρίου επιλέγοντας όλα όσα είναι διαθέσιμα σε έναν ποιοτικό επεξεργαστή ρευστής κλίνης:

 • Μεταφορά θερμότητας με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας: ενεργειακά αποδοτική
 • Πολυλειτουργικό: δυνατότητα θέρμανσης, ξήρανσης, ψύξης, επίστρωσης και πολλά άλλα
 • Προσαρμόσιμο σε συνεχή ή κατά παρτίδα επεξεργασία
 • Δόνηση για βοήθεια στην επεξεργασία
 • Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, ανθρακούχο χάλυβα ή κράμα νικελίου
 • Προσαρμοσμένο για τις ατομικές σας ανάγκες
 • Χαμηλή συντήρηση

Τα στεγνωτήρια υγρής κλίνης GK διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω και οι τεχνικοί μηχανικοί μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε, να εγκαταστήσετε και να διατηρήσετε τον εξοπλισμό σας για αποτελεσματική, βέλτιστη απόδοση.

Τα στεγνωτήρια υγρής κλίνης GK λειτουργούν καλά με πολλά μεγέθη σωματιδίων και τύπους υλικών για την αφαίρεση υψηλών ποσοτήτων υγρασίας. Δεν έχει σημασία αν τα σωματίδια είναι ελαφριά και λεπτά ή ογκώδη και βαριά – τα στεγνωτήρια ρευστής κλίνης GK μπορούν να επιτύχουν με επιτυχία τις προδιαγραφές ξήρανσης. Τα σωματίδια που εισέρχονται στο ρευστό στρώμα ξήρανσης μπορούν να εξέλθουν με το ίδιο σχήμα και μέγεθος σωματιδίων, αλλά στεγνά. Επιπλέον, τα στεγνωτήρια ρευστού κρεβατιού GK είναι απλά και ασφαλή στο καθάρισμα, χωρίς να απαιτείται σύρσιμο στις θύρες ανθρώπου.

Μιλήστε με το έμπειρο προσωπικό μας

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή έχετε επιπλέον ερωτήσεις, Γενική Κινηματική έχει τις απαντήσεις. Η ομάδα μας είναι έτοιμη να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα σύστημα ρευστοποιημένης κλίνης που να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σας. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, θα σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε μια προσαρμοσμένη λύση που θα καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!