3 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαβάζετε πιο γρήγορα χωρίς να θυσιάζετε την κατανόηση – THE STUDENT LIFE BLOG

3 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαβάζετε πιο γρήγορα χωρίς να θυσιάζετε την κατανόηση – THE STUDENT LIFE BLOG

März 31, 2021 0 Von admin

Εικόνα εξωφύλλου από τον Jordan Murray

Σε σενάριο Τζόρνταν Μάρεϊ


Είτε σας αρέσει να διαβάζετε στον ελεύθερο χρόνο σας είτε απλά θέλετε να περάσετε τις αναγνώσεις μαθημάτων πιο γρήγορα, υπάρχουν τρόποι να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά σας χωρίς να θυσιάσετε την κατανόησή σας.

Να έχετε πάντα ένα βιβλίο μαζί σας:

Αυτό φαίνεται ανόητο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να έχεις χρόνο να διαβάσεις. Ακόμα κι αν είναι μόνο λίγες σελίδες, αυτές οι σελίδες κάνουν τη διαφορά. Η αναμονή στο ιατρείο ή η οδήγηση με τη δημόσια συγκοινωνία παρέχουν ευκαιρίες για να ολοκληρώσετε λίγο το διάβασμα. Αντί να κάνετε κύλιση στη ροή σας στο Instagram ή να κοιτάτε έξω από το παράθυρο, διαβάστε. Είναι τόσο απλό όσο να παίρνεις ένα βιβλίο μαζί σου όταν βγαίνεις έξω.

Διαβάστε με το δάχτυλό σας:

Ως παιδιά, πολλοί από εμάς διδαχθήκαμε δεν να διαβάζουμε με τα δάχτυλά μας ακολουθώντας τις λέξεις, αλλά στην πραγματικότητα βοηθά τους ανθρώπους να διαβάζουν καλύτερα, και ίσως, πιο γρήγορα. Όταν διαβάζουμε, τα μάτια μας περνούν από τη σελίδα για να μεταβούν από λέξη σε λέξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, μπορεί να αποσπαστεί η προσοχή μας και τα μάτια μας μπορούν να βρουν το δρόμο τους προς τη γραμμή πάνω ή κάτω από την πρόταση που διαβάζουμε. Έχετε διαβάσει κατά λάθος δύο φορές την ίδια πρόταση; Πιο πιθανό παρά όχι, αυτός είναι ο λόγος.

Εάν διαβάζετε ενώ βουρτσίζετε το δάχτυλό σας κατά μήκος της σελίδας, τα μάτια σας έχουν περισσότερη καθοδήγηση για να πάνε εκεί που πρέπει, βοηθώντας σας να διαβάζετε πιο αποτελεσματικά χωρίς να χάνετε την κατανόηση του τι διαβάζετε. Ένας σελιδοδείκτης ή το τέλος μιας δουλειάς με στυλό/μολύβι, επίσης.

Χρησιμοποιήστε την περιφερειακή όραση:

Σε αντίθεση με την προηγούμενη συμβουλή είναι η εξής: μην διαβάζετε με τα μάτια σας να ξεπερνούν κάθε λέξη. Αντίθετα, εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να χρησιμοποιεί την περιφερειακή όραση. Σπάστε τη σελίδα με φαντασία σε μεγάλα κομμάτια και εστιάστε την προσοχή σας στο κέντρο του καθενός. Αντί να διαβάζετε κάθε λέξη, εστιάστε μόνο στο κέντρο αυτών των κομματιών λέξεων, διαβάζοντας τις λέξεις γύρω από αυτό με την περιφερειακή σας όραση. Είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνεις παρά να το εξηγήσεις, γι‘ αυτό δοκιμάστε το!


Αυτές οι συμβουλές δεν θα σας κάνουν παγκόσμιο πρωταθλητή στην ταχύτητα ανάγνωσης, αλλά ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα βιβλία λίγο πιο αποτελεσματικά.